02 / 05 / 2024

vali merkeze alındı ne demek

vali merkeze alındı ne demek

İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı ile atanan valiler, merkezde de görevlendirilebiliyor. Peki, bu şekilde valilerin merkeze alınması ne demek? İşte merkez valiliği..

Karayolları Genel Müdürü ve ekibi görevden alındı!

Karayolları Genel Müdürü ve ekibi görevden alındı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde deprem yaşandı. 3. köprü, duble yollar gibi büyük projeleri yaklaşık 8 yıldır görev yapan Karayolları'nın üst yönetimi tamamen değişti.

Mall Of İstanbul 2. Etap için yapı ruhsatı alındı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Mall Of İstanbul 2. Etap için yapı ruhsatı alındı.

Manzara Adalar'ın lasmanı 22 Aralık'a alındı!

Değişimin mimarı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, İstanbul'un yeni gözdesi Kartal'ın yükselen değerine kimlik katacak "Manzara Adalar" projesinin basın toplantısı 22 Aralık Pazartesi gününe alındı.

1970 yılında Hükümet kararı alındığı takdirde Metro inşaatına başlanacakmış!

1970 yılında İstanbul Metrosu'nun fizibilite raporu Rus uzmanlar tarafından hazırlanıyormuş. Metro için gerekli hükümet kararı alındığı takdirde ihaleye çıkartılıp inşasına başlanacakmış ve metro 1 milyar liraya mal olacakmış.

Ankara Sofaloca projesi yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Başkent Ankara Etimesgut'ta inşa edilen Sofaloca projesi yapı ruhsatı alındı.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi 3. Bölge yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsmaında İstanbul Uluslararası Finans Merkezi 3. Bölge yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut Körfezkent 4. Etap yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Körfezkent 4. Etap yapı ruhsatı alındı.

Terme'de sel sonrası yıkım kararı alındı!

Terme'de sel sonrası yıkım kararı alındı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bir hafta önce meydana gelen sel felaketi sonrasında Terme Irmağı yatağında bulunan binaların yıkılması kararı aldıklarını söyledi.

Karacasu'nun yayla yolları bakıma alındı!

Karacasu'nun yayla yolları bakıma alındı. Karacasu'da, ilçe merkezinden yayla yoluna gidişlerin rahat ve sorunsuz olması için çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, parkeleme ve ağaç dikme çalışmaları yaptı.

Enerji kimlik belgelerinin yüzde 64’ü 10 şehirde alındı!

Enerji kimlik belgelerinin yüzde 64’ü 10 şehirde alındı. Toplam 220 bin binanın enerji kimlik belgesine sahip olduğu Türkiye’nin bu alanda enerji dostu şehirleri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Balıkesir, Aydın, Konya olarak sıral

Bulvar İstanbul tadilat yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Başakşehir'de inşa edilen Bulvar İstanbul tadilat yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut Evvel İstanbul yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Başakşehir'de inşa edilen Emlak Konut Evvel İstanbul yapı ruhsatı alındı.

Münih'teki Nazi toplama kampının tarihi kapısı çalındı!

Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Dachau'daki Nazi toplama kampının tarihi kapısı çalındı.Üzerinde 'Arbeit macht frei' (Çalışma özgür kılar) yazısı bulunan kapıyı çok sayıda hırsızın birlikte çaldığı sanılıyor.

vali merkeze alındı ne demek Haberi

vali merkeze alındı ne demek

Valilerin merkeze alınması ne demek?

İl genel idaresinin başı ve mercii olan valiler, İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı ile atanıyor. Vali atamalarında kimi valiler merkeze alınıyor. Peki vali merkeze çekildi ne demek?


İçişleri Bakanlığının resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre valiler, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.


Merkez valiliği ne demektir?

Merkezde görevlendirilen valiler, Bakan tarafından İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı, Müsteşar Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Kurul Başkanlığı, Bakanlık 1 inci Hukuk Müşavirliğinde; veya inceleme, araştırma, soruşturma ve eğitim işlerinde; 


Başbakanlığın talebi üzerine, Başbakanlık ve diğer bakanlıkların, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdürlük ve bu görevlere eşdeğer durumda olan diğer üst kademe yöneticiliklerinde; unvan ve özlük hakları saklı kalmak kaydı ile görevlendirilebiliyor.


Ana Hizmet Birimleri

Denetim ve Danışma Birimleri

Yardımcı Birimler

Valilikler

Emniyet...