28 / 04 / 2024

valide han istanbul

valide han istanbul

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

HAN Spaces yeni ofisini Piyalepaşa İstanbul'da açtı!

HAN Spaces'in Piyalepaşa İstanbul’daki 2750 metrekare büyüklüğünde ve 5 katlı yeni binası düzenlenen açılış töreniyle açıldı. İşte detaylar...

Karaköy'deki Sen Piyer Han İstanbul'a kazandırılacak!

İstanbul Karaköy'da bulunan ve uzun süredir bakımsız olan Sen Piyer Han'ı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaların başlatılması için talimat verdi. 

İstanbul Fatih'te 6.4 milyon TL'ye icradan satılık han!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Sururi Mahallesi, 300 ada 12 parseldeki Bodrum Zemin 4 Normal Katlı Kargir Hanın 2/3 hissesini 6 milyon 400 bin TL'ye icradan satıyor...

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

İstanbul Han Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Han Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Cengizhan Kaçmazer tarafından kuruldu.

Büyük Valide Han'ın çatısı yenilenecek!

İstanbul Fatih'te bulunan ve İstanbul'un en güzel manzarasına sahip olan Büyük Valide Han'ın çatısında oluşan çökme sonucu ziyarete kapandı. Han'ın çatısı yenilenecek.

1938 yılında Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen talimatnameyle Eminönü ve Yeni Cami etrafının açılması işine başlayacakmış. Yeni Cami'nin önündeki binalar ve Valide Han'ın bulunduğu ada kaldırılacakmış.

Han İstanbul Yapı Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Han İstanbul Yapı Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Bilal Aydın, Hülya Altun, Sinan Ak ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Arnavutköy, Nene Hatun Mahallesi'nde kuruldu.

Cedit Valide Sultan Vakfı 25 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Fatih’te Kargir 1. Vakıf Hanı niteliğindeki Cedit Valide Sultan Vakıf Binası 7 Temmuz 2015 günü saat 14:30'da restorasyon-onarım karşılığı 25 yıllığına kiraya verilecek.

Kösem Sultan'ın yaptırdığı Cedit Valide Han restore ediliyor!

Osmanlı padişahı IV. Murad'ın annesi Kösem Sultan tarafından yaptırılan Cedit Valide Han restore ediliyor. Eminönü'ndeki hanın 210 odası ve üç tane avlusu bulunuyor.

valide han istanbul Haberi

valide han istanbul

İstanbul Fatih’te Mahmutpaşa semtinde, Çakmakçılar Yokuşu’nda bulunan, 17. yüzyılda Kösem Sultan’ın yaptırdığı Valide Han ve hemen yanındaki Sağır Han'ın çatısında bulunan 5 kaçak yapı ocak ayında Fatih Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Aynı yerdeki bir yapının kararı çıkmadığı için yıkımı gerçekleştirilemedi. Fakat kaçak yapının içinde kafeterya ve hediyelik eşya satılan işyeri belli bir zaman sonra kapandı. 

Günde 3 bin lira iddiası

Sputnik News'de yer alan habere göre, Hakan Erbak, yıkılacak yapının çatısını bir turizm şirketi adı ile kiraladı. Yapının, Valide Han tarafındaki girişine bir masa ve bir sandalye koyarak Boğaz manzarasına karşı fotoğraf çektirmek isteyen turistlerden kişi başı 100 lira almaya başladı. Han esnafı, defalarca belediyeye şikâyet ettikleri Erbak’ın bu yolla günde yaklaşık 3 bin lira kazandığını söyledi. 

Erbak’ın turistlerden aldığı fiyat listesi şu...