17 / 05 / 2024

Validebağ cami projesi son haber

Validebağ cami projesi son haber

Haftalardır tartışılan Validebağ'daki caminin projeleri ortaya çıktı. Projeye göre cami tek minareli. Proje müellifi mimar Nebil Özbalta, "Belediyede projeyi hazırlatan kurumlar var, benlik bir durum yok, konunun muhatabı belediyedir" dedi.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Validebağ Korusu ihalesine mahkemeden iptal kararı!

Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Validebağ Korusu rehabilitasyon projesi İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Emlak Konut GYO Validebağ Konakları projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Barbaros Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile ilgili olarak Validebağ Konakları projesi için hazırlatılan gayrimenkul kira değerleme raporunu yayınladı. 

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.

Aydın Efeler'in konut, dükkan ve cami projesi mecliste!

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılması planlanan konut, dükkan ve cami projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Validebağ Konakları 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, "Validebağ Konakları" projesi ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kiev cami projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, soydaşları için konut inşası projesi ve Kiev'de cami inşası projesi kapsamındaki çalışmaların sürdüğünü aktararak, bugün bu çalışmalarla ilgili son durumu değerlendirdiklerini dile getirdi.

Sivas Kale Projesi'nde yüzde 30 seviyesine ulaşıldı!

Sivas Belediyesi'nce Gök Medrese ile Ulu Cami'yi birleştirecek Kale Projesi çalışmasında yüzde 30 seviyesine gelindi.

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Validebağ cami projesi son haber Haberi

Validebağ cami projesi son haber

Validebağ Korusu yanındaki otoparkta yapılmak istenen 'butik camii'nin projesi ortaya çıktı. 1313 Ada 197 parsel için düzenlenen projede camii, lojman, şadırvan ve sosyal tesis alanı görülüyor. 2 katlı caminin çatı yüksekliği 10 metre minarenin yüksekliği ise 23 metre olarak planlanmış. Tek minare tek şerefe olarak düşünülmüş. 


Radikal gazetesinden Vildan Çiftsüren, haftalardır devam eden Validebağ’daki inşaatın proje sahibi mimar Nebil Özbalta’ya ulaştı. Tartışmalarla ilgili konuşmak istemeyen Özbalta daha önce Validebağ Korusu'ndaki restorasyonlarda da görev almış. 



Cami için yeterli alan olduğunu belirten Özbalta şunları söyledi, "Orası bin 200/ bin 300 metrekarelik bir alan ve yönetmeliklerde de 3 binanın yapılabileceği kapasitede bir alan, projeyi de gördüyseniz zaten ufak bir camii, butik bir camii ve o camide ufak bir de lojman var personel için,...