15 / 05 / 2024

Validebağ Korusu açıklaması

Validebağ Korusu açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "(Üsküdar'da yapılması planlanan cami) O bölgede bir ihtiyaç olduğu tespit edilmiş ve Belediye Başkanı da buna öncülük etmiş. Buna muhalefet etmenin bir manası yok" dedi.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Validebağ Korusu açıklaması!

İstanul'un Üsküdar ilçesi Acıbadem'de bulunan Validebağ Korusu'nda 21 Haziran tarihinde start verileceği duyurulan rehabilitasyon projesine karşı mahalleliler nöbet tutmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da koruya giderek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesine tepki!

Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, korunun temizliği için tahsise gerek olmadığını, bunun alanı ranta açmanın ilk adımları olduğunu ifade etti...

Validebağ Korusu'nda hiçbir şekilde rant projesi düşünmüyoruz!

Validebağ Korusu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Validebağ Korusu'nda hiçbir şekilde rant projesi düşünmüyoruz" dedi.

Validebağ Korusu yapılaşmaya açıldı!

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın onayıyla düzenleme çalışmalarına başlanan ve bir dönem Hababam sınıfı filmlerinin çekildiği Validebağ Korusu’ndaki 354 dönüm alanda yapılaşmaya izin çıktı.

Silivri Belediyesi'nin TOKİ arsa anlaşmazlığı açıklaması!

Silivri Yeni Mahalle'de bulunan 600 dönüm araziye TOKİ tarafından konulan şerh üzerine Silivri Belediyesi ile TOKİ arasında bir mücadele başladı.Silivri Belediyesi bu gelişmenin üzerine bir basın açıklaması yayınladı.

MHP'den Borusan ve Çimtaş firmalarına yapılan satışın iptali açıklaması!

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, 2012 yılında Belediye encümeni tarafından Borusan ve Çimtaş firmalarına 25 trilyona yapılan yaklaşık 60 dönümlük satışın, Danıştay Kararı ile iptal edilmesi üzerine basın açıklaması yaptılar.

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi davası açıklaması!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara - Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili son gelişmeleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.İşte şirketin açıklaması...

Deniz GYO'dan dava açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre, Deniz GYO dava açıklaması yaptı.

Validebağ Korusu açıklaması Haberi

Validebağ Korusu açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar'da yapılması planlanan camiye ilişkin, "O bölgede bir ihtiyaç olduğu tespit edilmiş ve Belediye Başkanı da buna öncülük etmiş. Buna muhalefet etmenin de bir manası yok" dedi.


Güllüce, Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) arasındaki çevre eğitimine yönelik işbirliği protokol töreninde, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Validebağ Korusu'nda yaşanan gerginlik" ile ilgili soruya Güllüce, "Onu anlamakta zorlanıyorum, orada her şey yasal. Çevre açısından düşünüyorlarsa, çevre açısından bir sorun teşkil etmiyor. Yanlış, manipülasyon yapıldığı kanaatindeyim" karşılığını verdi.


Durumun çevre ve imar açısından yasal olduğunu vurgulayan Güllüce, "(Niye yapılıyor) diye soruluyorsa, o zaman birileri de 'Niye yapılmasın' diye sorar. Bu tartışma da hoş bir tartışma değildir. Çünkü insanların sağlık ocağına, belediye binasına, hükümet binasına gitmesi, sinemaya gitmesi...