03 / 05 / 2024

Validebağda cami yapılacak mı

Validebağda cami yapılacak mı

​​​Validebağ Korusu'nun yanında yapımına başlanan camiyle ilgili basın toplantısı yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Vatandaşın talebiyle, tapulu arsamıza ruhsatlı cami yapıyoruz. İşin çevrecilikle, Validebağ ile alakası yok" dedi.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?

TOKİ sosyal konutların ilk temelleri atıldı. Bu haberden sonra TOKİ İstanbul’a başvuranlar, 2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak? şeklinde sorulara yanıt arıyor. İşte o detaylar!

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?

TOKİ sosyal konut başvuruları ve onun adı altında bulunan İlk İşyerim ile İlk Evim Arsa başvuruları gündemde yer alıyor. İstanbul’dan ev almak isteyenler, 2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak? sorusuna yanıt arıyor.

Bayraklı ve Bornova'da yeni yapılacak konutlar mecliste!

İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yeni yapılacak konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak cami için ihale açıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na cami yapılacak. 9 bin metrekare inşaat alanında toplam 2 bin metrekare kapalı alana yapılacak cami inşaatı için ihale açıldı. 

Kapadokya’da uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak!

Peribacalarıyla ünlenen turizm bölgesi Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için denetimler artırıldı. Bölgede uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak.

2018 Kasım'da kiraya yüzde kaç zam yapılacak?

Gayrimenkul kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracıları zam bekliyor. Peki, 2018 Kasım'da kiraya yüzde kaç zam yapılacak?

İstanbul'da 3 ilçede acele kamulaştırma yapılacak!

Ambarlı-Hadımköy EİH Yenileme Projesi için Çatalca, Büyükçekmece ve Avcılar'da acele kamulaştırma yapılacak..

4 soruda kiracılara Haziran'da ne kadar zam yapılacak?

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi bu ay içinde yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı nedir? Kiracılara Haziran'da ne kadar zam yapılacak?

İmar barışı çalıştayı 7 Haziran'da yapılacak!

“Tüm Yönleriyle İmar Barışı Çalıştayı 7 Haziran’da” Dedeman Gayrettepe’de yapılacak. 

2018'de Adana'da yapılacak ulaşım yatırımları mecliste!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 2018'de Adana'da yapılacak yatırımları meclis gündemine taşıdı..

Rami Kuru Gıda Hali kura çekilişi nerede yapılacak?

Rami Kuru Gıda Hali kura çekilişi nerede yapılacak sorusuna, 19 Aralık 2017 tarihinde Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yanıtını verebiliriz.

Validebağda cami yapılacak mı Haberi

Validebağda cami yapılacak mı

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki yapımına başlanan caminin inşaatına bir grup vatandaşın tepki göstermesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.


Kamuoyu yanıltılıyor


Caminin başka bir ilçede yapılması durumunda bu kadar gündeme gelmeyeceğini vurgulayan Başkan Türkmen şöyle konuştu: "Bu cami örneğin Silivri'de, Kağıthane'de yapılsa ülke gündemine oturmazdı. Ama Üsküdar olunca ve bu yer de Validebağ'da olunca gündeme oturuyor. Gündem olmasında hiçbir sorunumuz yok. Ama bu konuları çarptırarak kamuoyunu yanıltmak isteyenler var. ​


"Ruhsatlı cami yapıyoruz"


'Cami inşaatı ile doğaya zarar veriliyor' iddiaları var. Üsküdar Belediyesi, 'Validebağ Korusu'nda cami yapıyor, yeşili katlediyor' haberleri yapılıyor. Caminin Validebağ Korusu ile alakası yok. Bilerek Validebağ'a çekiyorlar. Cami korunun dışında Altunizade Mahallesi Raufpaşa ​Sokak'ta, mülkiyeti belediyemize ait alanda. Planda 'dini tesis alanı' olarak geçiyor ve ruhsatlı bir...