04 / 05 / 2024

valiler kimi denetler

valiler kimi denetler

İlde Devletin ve Hükumetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanan valilerin denetim yetkisi de bulunuyor. Peki valiler neyi denetler?

Yatırımda kimi dinlemeli? Eğitimlileri mi? Alaylıları mı?

Yatırımda kimi dinlemeli? Eğitimlileri mi? Alaylıları mı? İşte emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım...

Kira artışları sahafları da vurdu: Kimi kepenk indiriyor, kimileri kafeye dönüşüyor! 

Sahaflar, öğrenci semtlerinde bile fahiş kiralar ve internet satışları yüzünden güçlükle ayakta durmaya çalışıyor. Kimi sahaflar yüksek maliyetler yüzünden kepenk indirirken, kimi kitapçı dükkanlarına çok satan ürünlerden getirmeye başladı, kimileri de kafe oldu. İşte ayrıntılar..

Yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Kıdem tazminatı hesaplama 2023! Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? 

1 Temmuz’dan itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının tavan tutarında da artış yaşandı. Peki yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

“Asgari ücret daha yüksek olabilirdi” diyen HAK-İŞ kimi suçladı?

Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu HAK-İŞ, asgari ücretle ilgili kendilerine yapılan eleştirilere yanıt gelirken, rakamın 8 bin 500 TL'den yüksek olmamasıyla ilgili kimi suçladı?

Mehmet Tezçakın: Kimi AVM'lerde kiralar Londra'dan daha pahalı!

Tarihi Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, AVM'lerin kira bedellerinden dert yandı. Tezçakın, "Kimi AVM'lerde kiralar Londra'dan ve Newyork'tan dahi pahalı." dedi.

Satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar?

Taşınmaz mallar için alınan elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikler yapılıyor. Peki, aldığınız evdeki aboneliklerin borcu olduğunu düşünelim. Peki, satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar diyorsanız işte yanıtı..

Valiler kararnamesi nedir?

Vali olarak atanacaklarda; birinci sınıfa yükselmiş ve birinci sınıfa yükseldikten sonra birinci sınıfa yükselme niteliğini kaybetmemiş olma şartı aranıyor. Peki, valiler kararnamesi nedir? İşte yanıtı..

Valiler nasıl tayin olur?

İlde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak nitelendirilen valiler nasıl tayin olur? İşte vali atamaları..

Hangi valiler merkeze alındı?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, birçok valinin yeri değişti. Peki 2014/6780 sayılı Kararnameye göre hangi valilerin yeri değişti? Hangi valiler merkeze alındı?

Valiler ne kadar maaş alıyor 2014?

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince, valiler, İçişleri Bakanlığının inhası, Bakanlar Kurulunun kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile tayin ediliyor. Peki, valiler ne kadar maaş alıyor 2014?

Valilerin denetim yetkisi!

İlde Devletin ve Hükumetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanan valilerin denetim yetkisi de bulunuyor. Peki valiler neyi denetler?

2014 Ekim'de teslim edilecek 14 konut projesi!

2014 yılının Ekim ayında teslimi planlanan projelerden 1'i Kocaeli, 1'i Bursa, 3'ü Ankara'da ve 9'u İstanbul'da yer alıyor. işte kimi erken teslim kimi teslimi ertelenen o projeler...

Vasiyetnamenin tenfizi davası!

Vasiyetname, geçerli olup olmadığına bakılmaksızın tesliminden başlayarak bir ay içinde mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hâkimi tarafından açılıyor. Peki, vasiyetnamenin tenfizi davası nasıl açılır? Vasiyetnamenin tenfizi dava örneği...

valiler kimi denetler Haberi

valiler kimi denetler

Valilerin denetim yetkisi!

Vali, ilde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanıyor.


Valiler, ilin genel idaresinden her Bakana karşı ayrı ayrı sorumlu oluyor. Bakanlar, Bakanlıklarına ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat veririyor. 


Bakanlıklar ve tüzelkişiliği haiz genel müdürlükler, il genel idare teşkilatına ait bütün işleri doğrudan doğruya valiliklere yazarlar. 


Valilikler de illere ait işler için ilgili Bakanlık veya tüzelkişiliği haiz genel müdürlüklerle doğrudan doğruya muhaberede bulunurlar. Ancak valiler hesabata ve teknik hususlara ait işlerde idare şube başkanlarına vali adına imza yetkisi verebilirler. 


Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevli oluyor. Valilerin yetkileri arasında teftiş ve denetleme yetkiside...