07 / 05 / 2024

valilerin tayini

valilerin tayini

İlde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak nitelendirilen valiler nasıl tayin olur? İşte vali atamaları..

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?

Tapu işlemlerinde yaş sınırı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 70 yaşında. Bir miktar birikimi var ve hesaplı bulduğu bir daireyi almak istiyor. Yaşı itibarıyla böyle bir alımı yapabilir mi yoksa bir vasi tayini gerekir mi?' sorusunu cevapladı.

Akiş GYO özel denetçi tayini talebi davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) özel denetçi tayini talebi davası ile ilgili güncelleme yayınladı...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya oldu!

9'u kaymakamlık görevlerinden olmak üzere 20 il için yeni valilerin atamaları yapıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya oldu..

Vasi tayini işlemi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Vasi tayin işlemi nasıl yapılır?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Ömer Dinçkök'ün Akiş GYO'ya açtığı dava reddedildi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirket ortaklarından Ömer Dinçkök tarafından özel denetçi tayini talebiyle açılan davanın sonucunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketin açıklaması şöyle...

Düzce Saray Koleji inşaatı incelendi!

Düzce’de uzun yıllar görev yapan ve Konya’ya tayini çıkan Düzce eski İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir inşaatı devam eden Saray Koleji’ni ziyaret etti.

Düzce Saray Koleji 2016 Eylül'de açılacak!

Düzce’de uzun yıllar görev yapan ve Konya’ya tayini çıkan Düzce eski İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir inşaatı devam eden Saray Koleji’ni ziyaret etti.

Akiş GYO özel denetçi tayini talebi hakkında dava açıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün özel denetçi tayini talebi hakkında Akiş Gayrimenkul'e açılan davanın bildirimi yayınlandı.

Vasi tayini şartları!

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi tayin edebiliyor. Peki, vasi nasıl tayin edilir? İşte vasi tayini şartları..

‘AVM’ler pazar günü kapanabilir’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, valilerin alışveriş merkezlerini (AVM) pazar günü kapatma yetkisinin olacağını ifade etti. Türkiye genelini ilgilendiren durumlarda ise Bakanlık karar verecek...

Hangi valiler merkeze alındı?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, birçok valinin yeri değişti. Peki 2014/6780 sayılı Kararnameye göre hangi valilerin yeri değişti? Hangi valiler merkeze alındı?

valilerin tayini Haberi

valilerin tayini

Valiler nasıl tayin olur?

İlde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak nitelendirilen valiler, il genel idaresinin başı ve merciisi oluyor.


Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre illerde lüzumu kadar teşkilat bulunuyor. Bu teşkilatın her birinin başında bulunanlar il idare şube başkanları olup; Bunların emri altında çalışanlar ilin ikinci derecede memurlarıdır. Bu teşkilat valinin emri altındadır. Peki, valiler nasıl tayin olur? Valilerin atanması ile ilgili esaslar:


İl memurlarının tayin usulü

Madde 6 – Valiler, İçişleri Bakanlığının inhası, Bakanlar Kurulunun kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile tayin olunurlar. Vali tayininde 3656 sayılı kanun hükümleri cari değildir.


(Ek fıkra: 1/7/2006-5540/3 md.) Mülkî idare amirliği hizmetleri sınıfından vali olarak atanacaklarda; birinci sınıfa yükselmiş ve birinci sınıfa yükseldikten sonra birinci...