16 / 05 / 2024

Valilik korkut küçükcan açıklaması

Valilik korkut küçükcan açıklaması

Gaziantep Valiliği mühendis Korkut Küçükcan'ın Akkent'teki cami inşaatında kubbeye beton dökmek amacıyla kurulan iskelenin çökmesi ve enkaz altında kalması ve 33 saat devam eden kurtarma çalışması ile ilgili açıklama yaptı. 

AVM'ler kapalı mı, açık mı? AVM'ler kaça kadar açık? İşte çalışma saatleri

İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle valilik tarafından bir dizi önlemler alındı. Buna göre İstanbul’daki AVM’lerin 9 Mart Çarşamba günü için çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Peki AVM’ler bugün açık mı, kapalı mı? AVM’lere kar tatili olacak mı? İşte AVM’lerin çalışma saatleri…

Naci Görür: Muş fayı daha büyük deprem üretebilir!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Muş'un Korkut ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğünde deprem sonrası, “Muş/Korkut-Sazlıkbaşı'nda 4.6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Muş'un kuzeyinde, bir bindirme fayı. Anlaşılan bu fay stres biriktiriyor. Gelecekte daha büyük deprem de üretebilir" dedi.

800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonuna soruşturma!

Sivas Divriği'deki 800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonunda, üzerine iş makinesi çıkarılması ve sosyal medyada tepki çekmesinden sonra valilik tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Nurko Yapı Anonim Şirketi Küçükçekmece Şubesi açıldı!

Nurko Yapı Anonim Şirketi Küçükçekmece Şubesi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kamil Korkut Balkan tarafından açıldı.

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Köylerdeki konut projelerine valilik onay verecek!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, köylerde ve mezralarda yapılacak konut ve yapıların projeleri valilik tarafından onaylanacak.

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

İnşaatı çöken Gaziantep Akkent Camisi’nin bilirkişi raporu açıklandı!

Gaziantep’teki Akkent Camisi’nin inşaatında çalışan mühendis Korkut Küçükcan’ın çöken ahşap iskelenin altında kalıp ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu, ihmaller zincirini ortaya çıkardı. Teçhizatın işlevini yitirdiği ve çivilerin paslandığı kaydedildi.

Depreme dayanıksız okullar yıkılıyor!

Bursa Valiliği’nin deprem incelemeleri sonucunda 24 okul için yıkım kararı alındı. Valilik, okulların hemen boşaltılıp yıkımına başlanması raporunu yayınladı.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

İzmir’de yıkılan Ada ve Göl gazinolarına Valilik'ten inceleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda gazinonun yıkımını gerçekleştirdi. Çevre Bakanlığı’ndan izin alınmadan yıkıldığını tespit eden İzmir Valiliği yıkımlarla ilgili ön inceleme başlattı.

Valilikten Mühendis Korkut Küçükcan'ın ölümü ile ilgili açıklama!

Gaziantep Valiliği mühendis Korkut Küçükcan'ın Akkent'teki cami inşaatında kubbeye beton dökmek amacıyla kurulan iskelenin çökmesi ve enkaz altında kalması ve 33 saat devam eden kurtarma çalışması ile ilgili açıklama yaptı. 

Valilik korkut küçükcan açıklaması Haberi

Valilik korkut küçükcan açıklaması

Gaziantepin Akkent Mahallesi´nde inşaatı süren cami inşaatında kubbeye beton dökmek amacıyla kurulan ahşap iskele, perşembe günü çöktü. Akşam'da yer alan habere göre, bu esnada güçlendirme projesi kapsamında ölçü almak amacıyla inşaatta bulunan mühendis Korkut Küçükcan, enkaz altında kaldı. Yapılan ihbarla bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Enkaz altındaki Küçükcan´ı bulmak amacıyla başlatılan çalışmalarda tam 33 saat sonra Mühendis Küçükcan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Küçükcan dün gerçekleştirilen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Küçükcan ailesine taziye ziyareti gerçekleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise olayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Gaziantep Valiliği debugün yaşanan olayla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Akkent Camisi´nin iç mekânında yaklaşık 6 bin 500 metrekare...