18 / 05 / 2024

van afad raporu

van afad raporu

Van depreminin 2. yıldönümü dolayısıyla Van Valiliği tarafından anma etkinliği düzenlendi. Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden 644 kişi için düzenlenen anma etkinliğinde, 644 fidan toprakla buluştu

Van depreminin 2. yıldönümü!

Binaların yıkılmasında ihmali olan kişi ve kurumlar hakkında soruşturma başlatan savcılıkların hazırladığı iddianameler kapsamında, Van ve Erciş adliyelerinde çok sayıda kişi ve kurumla ilgili dava açıldı.

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin birinci senesinde AFAD’ın ‘Deprem Analiz Raporu’na göre, depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 107 bin 204 kişi de yaralandı.

Van 4 şiddetinde yine sallandı! SON DAKİKA: AFAD duyurdu! 

AFAD tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında Van'ın Başkale ilçesine 77 kilometre mesafede deprem olduğu bildirildi. Van yine sallandı. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Van'da 4 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi olarak açıklanan son dakika verilerine göre, Van'ın Tuşba ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu deprem çevre illerde de hissedildi.

Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada son dakika deprem haberi geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Van'daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Sezer, "Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız." diye konuştu.

AFAD’dan İzmir depremi raporu: Beton kalitesi yetersiz!

30 Ekim'de İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan depremle ilgili AFAD'ın hazırladığı rapor yayımlandı. Raporda beton kalitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

AFAD'dan İzmir depremine ilişkin ön değerlendirme raporu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Ege Denizi İzmir Seferihisar açıklarındaki 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu yayımlandı. 

AFAD'dan Van uyarısı: Evlere girmeyin!

İran'da yaşanan 5.9'luk deprem Van'da can aldı. Köylerde büyük hasara yol açan depremle ilgili uyarılar yapan AFAD, "Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

AFAD'dan Van depremi infografiği!

AFAD, Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından yürütülen çalışmaları infografik yaptı

AFAD'ın sayılarla Türkiye felaket raporu!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD),"Türkiye'de Afet Yönetimi ve Doğa Kaynaklı Afet İstatistikleri" raporunu hazırlandı. Rapora göre,Türkiye'de 1900-2017 yılları arasındaki 210 depremde 86 bin 802 kişi yaşamını yitirdi, 597 bin 865 konut ağır hasar gördü.

Van AFAD Lojistik Merkezi bölgeye hizmet verecek!

TOKİ tarafından inşa edilen Van AFAD Lojistik Merkezi 29 bin 895 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Türkiye’de 15 bölgede yaptırılan 27 lojistik merkezinden biri olan bina bölgeye hizmet verecek.

Van'da ağır hasarlı 11 bin 300 konut yıkılacak!

Van'da ağır hasarlı 11 bin 300 bina yıkım bekliyor.Van AFAD Müdürü Uçar,"Ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin ihale yapılacağı bakanlığımızca tarafımıza bildirilmiştir"dedi.

Van'da çelik konstrüksiyonlu yapılara ilgi arttı!

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürü Osman Uçar, Van'da iki büyük depremin ardından çelik konstrüksiyonlu yapılara ilginin arttığını söyledi.

van afad raporu Haberi

van afad raporu


Van depreminin 2. yıldönümü dolayısıyla Van Valiliği tarafından anma etkinliği düzenlendi. 


Sabah saatlerinde Van-Erciş karayolundaki Organize Sanayi Bölgesine (OSB) ait alanda gerçekleşen etkinlikte, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden 644 kişi anısına 644 fidan dikildi.


Etkinliğe Vali Aydın Nezih Doğan, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Orman ve Su İşleri İl Müdürü Abdulcelil Özcan, OSB Başkanı Necmettin Çok ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar...