29 / 09 / 2024

van da riskli binalar

van da riskli binalar

İş merkezi alanında yapılan kazı çalışmasında yağış ve zeminin yumuşamasıyla bitişikteki 2 bina ile alışveriş merkezinin temeli hasar gördü. Çökme tehlikesine karşı iş yerleri tahliye edildi...

Van'da 50 yeni fabrika kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van'da 50 yeni fabrika kurulacak. 

Van'da Yazlıkbank dolandırıcılığı!

Arkasında binlerce mağdur bırakan Çiftlikbank'a bir yenisi daha eklendi. Van'da yazlık vaadi ile aralarında öğretmen, galerici, sağlıkçı gibi çok sayıda kişi 3 milyon TL'nin üzerinde dolandırıldı. 

Van'da 5.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü İpekyolu Bahçıvan'da yer alan arsayı 5 milyon 600 bin TL muhammen bedelle satışa çıkardı.

Kartal'da riskli 8 binadan 5'incisi de yıkılıyor!

Kartal'da riskli olduğu belirlenen binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Kartal'da riskli 8 binadan 5'incisi de yıkılıyor..

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Van'da OSB ve sanayi sitesi kurulacak mı?

Van'da organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı konusu meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a proje olup olmadığını sordu...

Van'da 13 bin kişi imar başvurusu yaptı!

Kaçak yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında Van'da 13 bin kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Van'da imar barışına 13 bin başvuru!

Kaçak yapıların kayıt altına alınması sebebiyle çıkarılan İmar Barışı için Van’da 13 bin başvuru yapılırken, bu kapsamda bugüne kadar yapılan ödeme tutarının ise 21 milyon TL olduğu belirtildi.

Van'da depremin izleri kentsel dönüşümle silindi!

Van'da 2 yıl önce meydana gelen deprem sonrasında başlatılan kentsel dönüşüm programı kapsamında, güvensiz binaların yıkılıp, depreme dayanıklı binalar inşa edildi.

Van'da 17 bin 489 konut depremzedelere teslim edildi!

23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen deprem sonrası evlerini kaybeden depremzedeler için çalışmalar hızla devam ediyor. Bölgede yapımı tamamlanan 17 bin 489 konut depremzedelere teslim edildi.

Van’da kiralık konut fiyatları arttı!

Van'da gayrimenkul sektörü hızla gelişmeye devam ediyor. Buna göre, bölgede konut inşaatları hızlanırken, kira fiyatları da artmaya başladı.

Erzurum Narman'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince Erzurum Narman'da riskli alan kararı alındı..

Van'da apartmanlar otele dönüştü!

Terörün azaldığı, kayyumların yönetime geldiği Doğu illerinden Van'da oteller doldu, lüks AVM'ler açıldı. Van Ortadoğu’nun İstanbul’u olma yolunda ilerliyor. 

van da riskli binalar Haberi

van da riskli binalar


Van'da iş merkezi alanında yapılan kazı çalışması sırasında yağış ve zeminin yumuşamasıyla bitişikteki 2 bina ile alışveriş merkezinin temeli hasar gördü.


Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan iş merkezi 2011 yılındaki depremlerden sonra ağır hasar aldığı için yıkıldı, yıkımın ardından iş merkezinin sahiplerince molozların kaldırıldığı alana yeni inşaat yapılmaya başlandı.


Trafik yoğunluğu nedeniyle gece saatlerinde kazı yapılan inşaatın temeli, önceki gün sağanak nedeniyle suyla doldu. Motorlarla tahliye edilmeye çalışılan yağmur suyu, inşaatın bitişiğindeki 2 bina ile alışveriş merkezinin temelinde çökmeye neden oldu.


Çökme nedeniyle binalardaki iş yerleri tahliye edildi, olay yerine gelen polis ekipleri caddeyi trafiğe kapattı.


Belediye ekiplerince yapılan incelemenin ardından 2 bina ve altındaki iş yerleri mühürlenerek boşaltıldı.


İnşaatın temelinde mahsur kalan kepçe, saplandığı çamur ve çöken temel parçalarının arasından çıkarıldı, binalara yaklaşmak isteyen...