29 / 09 / 2024

Van'da çökme riski taşıyan 2 bina boşaltıldı!

Van'da çökme riski taşıyan 2 bina boşaltıldı!

İş merkezi alanında yapılan kazı çalışmasında yağış ve zeminin yumuşamasıyla bitişikteki 2 bina ile alışveriş merkezinin temeli hasar gördü. Çökme tehlikesine karşı iş yerleri tahliye edildi...





Van'da iş merkezi alanında yapılan kazı çalışması sırasında yağış ve zeminin yumuşamasıyla bitişikteki 2 bina ile alışveriş merkezinin temeli hasar gördü.


Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan iş merkezi 2011 yılındaki depremlerden sonra ağır hasar aldığı için yıkıldı, yıkımın ardından iş merkezinin sahiplerince molozların kaldırıldığı alana yeni inşaat yapılmaya başlandı.


Trafik yoğunluğu nedeniyle gece saatlerinde kazı yapılan inşaatın temeli, önceki gün sağanak nedeniyle suyla doldu. Motorlarla tahliye edilmeye çalışılan yağmur suyu, inşaatın bitişiğindeki 2 bina ile alışveriş merkezinin temelinde çökmeye neden oldu.


Çökme nedeniyle binalardaki iş yerleri tahliye edildi, olay yerine gelen polis ekipleri caddeyi trafiğe kapattı.


Belediye ekiplerince yapılan incelemenin ardından 2 bina ve altındaki iş yerleri mühürlenerek boşaltıldı.


İnşaatın temelinde mahsur kalan kepçe, saplandığı çamur ve çöken temel parçalarının arasından çıkarıldı, binalara yaklaşmak isteyen vatandaşlar ise polise zor anlar yaşattı.


Bunun üzerine bölgeyi demir barikatlarla çeviren polis ekiplerinin, İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğü (AFAD), belediye ve ilgili kurumların yapacağı incelemeye kadar alanda önlem almaya devam edeceği öğrenildi.


AA



Geri Dön