05 / 05 / 2024

van depremi inşa edilen konut sayısı

van depremi inşa edilen konut sayısı

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 4. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi. AFAD Başkanı Fuat Oktay: "Van'da bugün itibariyle tamamlanan konut sayısı 25 bin 186" dedi.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

TOKİ Van projesi için yeni tarih belli oldu! 111 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van'da inşa edeceği 111 konutluk yeni proje inşa edecek. Merakla beklenen Van TOKİ projesinin ihalesi 24 Ocak'ta yapılacak.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

TOKİ'nin Van'da inşa ettiği 17 bin 489 konut güvenli liman oldu!

Van'da 12 sene önce yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konutta güvenle oturuyor.

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Van'da depremin ardından 17 bin 489 konut inşa edildi!

Van'da 604 kişinin hayatını kaybettiği deprem üzerinden 10 sene geçti. O günden bu güne evini kaybeden vatandaşlar 17 bin 489 deprem konutu inşa edildi.

Van Başkale'de depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edilecek!

İran'ın Hoy şehrinde geçen sene meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yıkıma sebep olduğu Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yeni kalıcı konutlar inşa edilecek...

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Van'da inşa edilen 1000 konutun hak sahibi belli oldu!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran merkezli deprem sonrasında yıkılan evler için inşa edilen 1000 konut için hak sahiplerinin belirlendiğini dile getirdi. 

Van'da harabe evde yaşayan aileye yeni ev inşa edildi!

Van'ın Gürpınar ilçesi Akpınar Mahallesi'nde harabe evde yaşayan Yılmaz ailesi için yeni ev inşa edildi.

Kıvanç Tatlıtuğ Marmaris'te 3 milyon TL'ye müstakil villa inşa edecek!

Dizilerden ve reklamlardan kazandığı paraları gayrimenkule yatıran Kıvanç Tatlıtuğ, Marmaris'te kendisine uygun bir arazi bularak 3 milyon TL'ye müstakil villa inşa ettirecek. Evin mimarisini ve dekorasyonunu Başak Dizer yapacak.

İsmail Çataklı'dan Van depremi açıklaması!

 İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Van depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte Çataklı'nın o açıklaması...

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

van depremi inşa edilen konut sayısı Haberi

van depremi inşa edilen konut sayısı

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 4. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi. 


AFAD İl Müdürlüğü'nce Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programa Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Vali İbrahim Taşyapan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Van depreminde yapılan kurtarma çalışmalarıyla ilgili hazırlanan film, salondakilere duygulu anlar yaşattı. 


Van depreminde yürütülen sağlık, arama-kurtarma, yardım gibi çalışmaların koordinatörlüğünü üstlenen Beşir Atalay, yaptığı konuşmada, depremden 3.5 saat sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabinenin büyük bir bölümünün Van'a geldiğini anımsatarak, o günlerde yaşanan acıyı anlatmanın mümkün olmadığını söyledi. 


Atalay, hastane ile AFAD binasının dışında tüm kamu kurumlarının hasar...