02 / 05 / 2024

van depremi maliyet

van depremi maliyet

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan ve 644 vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin ardından yapılan iyileştirme ve yeniden yapılanma çalışmalarının maliyeti 5 milyar liraya ulaştı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Van depremi için tarih vererek yapılması gerekenleri açıkladı! Bu yapılar çok yorgun...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van'ın, gelecekte olası bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyleyerek, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Naci Görür'den korkutan Van depremi açıklaması!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Van Tuşba'da dün gece yaşanan 4.9 şiddetindeki depremden sonra sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Görür, "Erciş/ Karayazı Fay zonu içerisinde. Bu zon Muradiye’nin güneyinden İran sınırına doğru kırılacak galiba" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Van depremi için uyarı! 

Prof. Dr. Naci Görür, Van'da meydana gelen 3.8 ile 4.1 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklamada bulundu. 

Van Depremi'ndeki 'Işık Apartmanı' davası 10 yıl sonra sonuçlandı!

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde 10 kişinin yaşamını yitirdiği Işık Apartmanı davası sonuçlandı.

Van'daki depremde hasar gören ev sahipleri için kalıcı konut inşaatına başlanmalı!

TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi, üzerinden bir yıl geçen Başkale depremi sonrası halkın kendi kaderine terk edildiğini dile getirerek, yapılması gerekenleri açıkladı.

İsmail Çataklı'dan Van depremi açıklaması!

 İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Van depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte Çataklı'nın o açıklaması...

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu'dan Van depremi açıklaması!

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, dün İran'da yaşanan ve Van Başkale'de 9 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depreme ilişkin, "Binalar taş üstüne taş konularak yapılmış. Bunlara bina demeye bin şahit ister. Bu yapılardan vazgeçilmesini devletin zorunlu hale getirmesi gerek" dedi...

Deprem vergisi eleştirilerine cevap: Van depremi!

Muhalefetin, deprem vergisi eleştirilerine en iyi yanıt sahada yapılan çalışmalarla verildi. Van’da 25 bin 170 konut depremzedelere verildi.

AFAD'dan Van depremi infografiği!

AFAD, Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından yürütülen çalışmaları infografik yaptı

Van Depremi kentsel dönüşüm için milat!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 17 Ağustos Depremi'nin 19. yıldönümü için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, yıkımların nedeninin çarpık kentleşme olduğu vurgulandı.

Çarpık yapılaşma 400 milyar dolarlık dönüşümle tarih olacak!

Miladı Van depremi kabul edilen kentsel dönüşüm hamlesi ile Türkiye'de 6 milyon konut elden geçirilecek. 400 milyar dolarlık dönüşüm ile çarpık yapılaşma tarih olacak, depreme dayanıklı konutlar yükselecek.

van depremi maliyet Haberi

van depremi maliyet


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, depremlerin ardından Van genelinde 200 binden fazla konut, işyeri ve ahır incelenerek, hasar tespit işlemi gerçekleştirildi.


İncelenen yapıların yüzde 26'sının ağır hasarlı, yüzde 8'inin orta hasarlı, yüzde 36'sının az hasarlı ve yüzde 30'unun da hasarsız olduğu tespit edildi.


Hak sahipliği ve borçlandırma çalışmaları sonucunda, 31 bin 306 hak sahibi, konut, ahır ve işyeriyle ilgili kanun kapsamındaki yardımlardan yararlanmaya hak kazandı. 


Van, Erciş ve Edremit'in merkez mahalleleri ve beldeleriyle merkeze bağlı köylerindeki 255 yerleşim yerinde hak sahipliği çalışmaları 25 Ocak-25 Eylül 2012 tarihinde yapıldı.


Toplam 36 bin 500 ailenin talep ve taahhütnamesi alındı, ekleriyle birlikte yaklaşık 190 bin evrak Mahalli Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu'nca incelenerek, hak sahibi kabul edilenler belirlendi. 


-Evini yapana yardım...