07 / 05 / 2024

van hasarlı ev

van hasarlı ev

Van'da yaşanan iki büyük depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlara kalıcı konutlar verilmişti. Vatandaşların yetkililerin oturulamaz dedikleri hasarlı evleri kiraya verdikleri iddia edildi...

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Süleyman Soylu'dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Yaptığı açıklamada ağır hasarlı binalardan ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle ev eşyası alınmaması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu binaların yanından dahi geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Krediyle ev alan depremzedelerin durumu ne olacak?

Konut kredisi ile ev alan ve evi yıkılan ya da ağır hasarlı duruma gelen depremzede ne yapacak? Banka borcunu talep edebilecek mi?

TOKİ, Van İpekyolu'nda 240 taksitle ucuz ev!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van İpekyolu projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van İpekyolu 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ, Van Gevaş’da 240 vadeyle ucuz ev!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Gevaş projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Gevaş 2022 sosyal konut projesi...

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.

Van'daki depremde hasar gören ev sahipleri için kalıcı konut inşaatına başlanmalı!

TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi, üzerinden bir yıl geçen Başkale depremi sonrası halkın kendi kaderine terk edildiğini dile getirerek, yapılması gerekenleri açıkladı.

Van Başkale'de evleri yıkılan depremzedelerden yeni ev talebi!

Van Başkale’de yaşanan depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala çadırlarda ve konteynerlerde kalan depremzedeler, yaralarının sarılması için beklediklerini dile getiriyor. 

Çağatay Ulusoy Kemer Country'da ev arıyor!

Yakışıklı oyuncu Çağatay Ulusoy, yakın arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oluyor. Ulusoy Tatlıtuğ'un yaşadığı Kemer Country’de ev arayışına girdi. 

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Van'da harabe evde yaşayan aileye yeni ev inşa edildi!

Van'ın Gürpınar ilçesi Akpınar Mahallesi'nde harabe evde yaşayan Yılmaz ailesi için yeni ev inşa edildi.

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz" dedi.

van hasarlı ev Haberi

van hasarlı ev
Van AFAD Müdürü Cafer Giyik, Van'da yaşanan iki büyük depremden sonra, vatandaşların konaklamaları için kalıcı konutlar verildiğini söyledi. Giyik, bazı vatandaşların yetkililerin oturulamaz dedikleri hasarlı evleri ve işyerlerini kiraya verdiklerini...