07 / 05 / 2024

van merkez deprem

van merkez deprem

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, Van merkezde saat 11.28'de, 4.2 ve saat 16.33'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi...

Son Dakika Van'da korkutan deprem! Az önce Van'da deprem oldu!

Son dakika gelen bilgilere göre Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

10 soruda TOKİ Van Merkez sosyal konutları!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Merkez projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Merkez 2022 sosyal konut projesi...

Van'daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Sezer, "Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız." diye konuştu.

Van'da 17 bin yeni konut inşa ediliyor!

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan, Van'da deprem sonrasında konut ihtiyacına yönelik çalışmaları anlattı. 

Van'da deprem bölgesine konteyner kent kurulmalı! 

Van Başkale'de depremin vurduğu mahallelerde incelemelerde bulunan TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü İsmet Bilmez, mevsim koşullarına dikkati çekerek, bölgeye konteyner gönderilmesi gerektiğini söyledi...

Van Valisi'nden deprem açıklaması!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki deprem sebebiyle hasarlanan İran sınırındaki mahallelerde inceleme yaptı...

Hamdullah Şevli'den Van'a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli yaptığı açıklamada, "Millet Bahçesi perspektifinde bir Deprem Parkı'nın yapılması kent için büyük önem taşıyor" dedi.

Van'da deprem çalıştayı düzenlendi!

Van Büyükşehir Belediyesi, depremin 7’nci yıl dönümü sebebiyle ’Deprem Çalıştayı’ düzenledi.

TOKİ'den Van'a hükümet konağı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Merkez Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

Van Merkez Dükkanlar projesinde sona gelindi!

Gürpınar Belediyesi tarafından başlatılan değişim ve dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda inşa edilen Van Merkez Dükkanlar projesinde sona gelindi.

Van Merkez Dükkanlar projesinin temeli atıldı!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından şehir merkezinde yıkımı tamamlanan 47 eski yapının yerine hayata geçirilecek “Merkez Dükkanlar Projesi”nin temel atma töreni yapıldı.

İpekyolu Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Van merkez İpekyolu Belediyesi Başkanlığının asfalt çalışmaları Cevdet Paşa Mahallesindeki sokaklarda kent yenileme çalışmaları sürüyor.

Van Merkez Şerefiye'de son teslim günü bugün!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 248 adet konutun hak sahipleri 28 Kasım - 21 Aralık 2016 tarihleri arasında konutlarını teslim alacaklar.

van merkez deprem Haberi

van merkez deprem


Van'da 4.2 ve 4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, Van merkezde saat 11.28'de, 4.2 ve saat 16.33'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.


Açıklamada, saat 11.28'de yaşanan depremin derinliğinin 2.10 kilometre, saat 16.33'te yaşanan depremin derinliğinin ise 8.32 kilometre olduğu bildirildi. 


Başta Van Merkez ilçe olmak üzere Bağdaşan, Karaağaç, Sağlamtaş, Derebey, Çakırbey, Ermişler ve Akçift köylerinde hissedilen her iki depremde de herhangi bir hasar ve can kaybı yaşanmadığı vurgulanan açıklamada, bölgedeki deprem aktivitesinin 7 gün 24 saat izlendiği...