03 / 05 / 2024

van toki deprem konutları

van toki deprem konutları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ikinci yılını dolduran Van depremine ilişkin bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Bayraktar, TOKİ'nin Van'da 3 milyar lira tutarında konut yaptığını belirtti...

Galatasaray ve TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı!

Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut inşa edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

SON DAKİKA! Van'da 4 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi olarak açıklanan son dakika verilerine göre, Van'ın Tuşba ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu deprem çevre illerde de hissedildi.

Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada son dakika deprem haberi geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Son Dakika Van'da korkutan deprem! Az önce Van'da deprem oldu!

Son dakika gelen bilgilere göre Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya ve Van açıklaması: Bu iki ilde büyük deprem olur mu?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya ile Van'da meydana gelen depremlerle ilgili konuştu. Görür, 'Bu iki ilde büyük deprem olur mu?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

İran'ın Hoy kentinde saat 14:47'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. Deprem Van'da da hissedildi! İşte ayrıntılar...

TOKİ deprem konutlarının fiyatları belli oldu mu? TOKİ deprem konutları satılabilir mi?

TOKİ deprem konutları şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İşte TOKİ deprem konutlarına dair detaylar!

TOKİ deprem konutlarının ödeme şartları belli oldu! TOKİ konutlarının ödemesi nasıl olacak?

Deprem sonrası TOKİ'nin inşa edeceği deprem konutlarının ödeme şartları belli oldu. İşte detaylar...

Deprem bölgesine kaç konut yapılacak? TOKİ deprem konutları ödeme koşulları nelerdir?

Kahramanmaraş merkezli ve on ili de derinden etkileyen asrın felaketinin yaraları hala sarılmaya çalışılıyor. Yıkılan binaların yerine TOKİ deprem konutları inşa edileceğini açıkladı. İşte merak edilen detaylar!

TOKİ deprem konutları ne zaman yapılacak? Deprem konutları nereye yapılacak? İşte 11 ilde TOKİ listesi!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem beraberinde on ili de derinden sarstı. Bu olaydan sonra TOKİ deprem bölgelerinde hareket geçti! İşte detaylar!

TOKİ deprem bölgesine konut yapacak! Tam 199 bin 739 konutun il il listeleri

TOKİ tarafından deprem bölgesine yapılacak olan konutların sayısı tam olarak 199 bin 739. Şehir şehir TOKİ listeleri yayınlandı.

van toki deprem konutları Haberi

van toki deprem konutları


TOKİ’nin Van’da 3 milyar lira tutarında 24 bin 134 konut yaptığını belirten Bayraktar, bu konutların 17 bin 722’nin afet konutları olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar Van’da 149 hektarlık bir alanın Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edildiğini belirten Bakan Bayraktar, “Burada 14 bin 500 nüfus bulunuyor. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu Kapsamında buradaki hak sahipleri ve kiracılar kanunun getirdiklerinden faydalanabilecek. Kira yardımı,  proje  yardımı gibi kanun kapsamında ne gerekiyorsa biz Van’a bunu yapacağız” dedi.  


KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ BAŞLADI 


149 hektarlık alanın 44 hektarının proje ve çalışmalar için Bakanlık tarafından TOKİ’ye yetki devri yapıldığını belirten Bayraktar, kentsel dönüşüm uygulamasına yönelik projelendirme sürecinin de başladığını dile getirdi. Bayraktar, binaların yıkımı, alt yapı bağlantı projelerin yapımı ve uygulanması, yıkılan...