23 / 05 / 2024

van topaktaş köyü

van topaktaş köyü

Van'da meydana gelen depremlerde yıkılan kerpiç evlerin yerine inşa edilen çelik konstrüksiyonlu konutlar, depremle adeta haritadan silinen köylere yeniden hayat verdi

Van'da kerpiç evlerin yerini çelik konstrüksiyonlu evler alıyor!

Van'da meydana gelen depremlerde yıkılan kerpiç evlerin yerine inşa edilen çelik konstrüksiyonlu konutlar, depremle adeta haritadan silinen köylere yeniden hayat verdi

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Van'da depremde yıkılan binaların enkazı kaldırılıyor!

İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde Van'daki mahallelerde, yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın temeli atıldı!

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temeli atıldı. 70 milyon TL’lik yatırım yapılacak projeyle, Türkiye-İran arasındaki ticaret canlanacak

Kapıköy Gümrük Kapısı'na OSB kurulması gündemde!

TOBB'un yenilediği Kapıköy Gümrük Kapısı, ticaretimizin İran’a ve Orta Asya’ya açılan kapısı olacak. 70 milyon dolar harcanacak proje sayesinde Van-İran sınırında ticaretin artması beklenirken, bölgeye yeni bir lojistik merkez ve OSB kurulması gündemde.

Kapıköy Gümrük Kapısı modernize edilecek!

Van'ın İran'la bağlantısını sağlayan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temelinin gelecek günlerde atılacak olması sevinçle karşılandı.

Van Gölü kıyısına 3 milyon TL'lik tesis inşa edildi!

Mimar Tuba Dede ve iç mimar kardeşi Didem, Van Gölü kıyısına "rekreasyon ve doğa sporları alanı" yapmak üzere hazırladıkları projeyi bir süre önce TKDK'ya sundu.

Kapıköy Sınır Kapısı'na 300 milyon liralık yatırım yapılacak!

Van'ın İran'la ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmesi konusunda önem taşıyan Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nın, yeni yatırımlarla bölgenin kaderini değiştirmesi bekleniyor.

Van'da 12 dönüm arazide ekolojik köy kurulacak!

Türkiye'nin ilk en büyük Ekolojik Köyü Van'da kurulacak. 12 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan proje Güneş Evi, Perma Tarım, Saman Evi gibi unsurlardan oluşacak ve evsel atıklardan gübre, foseptikteki metan gazı enerjiye dönüştürülecek.

Jean Claude Van Damme Büyükçekmece'de dev bir film platosu kuruyor!

Jean Claude Van Damme Büyükçekmece'de dev bir film platosu kuruyor. Ünlü Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme, Büyükçekmece'de kuracağı dev film platosundaki çalışmaları takip etmek üzere İstanbul'a geldi.

Kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da ulaşım sağlanamayan 200 köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan yol açma çalışmaları sürüyor...

Doğuda 339 köy yolu ulaşıma kapalı!

Doğuda 339 köy yolu ulaşıma kapalı. Doğu Anadolu Bölgesi' ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 339 köyle ulaşım sağlanamıyor.

van topaktaş köyü Haberi

van topaktaş köyü

Köylerin adeta haritadan silindiği depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan projeler kapsamında, kerpiç evlerin yerine Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle yenileri inşa edildi.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Afet Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı da fay hattı üzerinde ve dere yatağında bulunan köyleri, daha güvenli bölgelere taşıdı.


TOKİ tarafından "Model köy" olarak inşa edilen Van merkeze bağlı Topaktaş köyü muhtarı Mehmet Emin Mermit, "Depremden önce 75 hane olan köylerinde hiçbir ailenin mağdur edilmediğini ve yeni kurulan 175 haneli köylerinde ailelere bin metrekare arazi verildiğini dile getirdi. Topaktaş köyünde yaşayan İzzettin Mermit ise depreme dayanıklı konutlarda yaşamaktan mutluluk duyduklarına değinerek, "Eski köyümüzde kerpiç evde oturuyordum. Yağışlı havalarda damından su akıyordu, sıvası kalkıyordu ve çatısı yoktu. Ailemle adeta rezalet içinde yaşıyorduk....