29 / 04 / 2024

van yüzüncü yıl üniversitesi

van yüzüncü yıl üniversitesi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitim başladı. Depremi fırsata çevirdiklerini söyleyen rektör Peyami Battal, "Öğrenci sayımı 4500'den 5218'e çıakrdık" dedi...

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Arçelik'ten yüzüncü yıla özel kampanya fırsatı! Buzdolabı, derin dondurucu, fırın 3 Mart 2023 fiyat listesi...

Arçelik'te yüzüncü yıla özel kampanya! Arçelik'te hangi ürünler kampanyaya dahil? Arçelik'te Buzdolabı, derin dondurucu, fırın fiyatları ne kadar?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 10 adet işletmeyi kiraya verecek!

Mülkiyeti Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne ait olan 10 adet işletme için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte detaylar...

Hamdullah Şevli'den Van'a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli yaptığı açıklamada, "Millet Bahçesi perspektifinde bir Deprem Parkı'nın yapılması kent için büyük önem taşıyor" dedi.

Öz Öncü İnşaat ve Yangın Sistemleri Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Öz Öncü İnşaat ve Yangın Sistemleri Pazarlama Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Dilyafruz Norkulova tarafından kuruldu.

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Van güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde inşaat ne durumda?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projeye toplamda 90 milyon TL gibi bir harcamanın yapılacağını belirterek, bunların bitimi ile YYÜ’nün Türkiye’nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kampüs binası hızla yükseliyor!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projeye toplamda 90 milyon TL gibi bir harcamanın yapılacağını belirterek, bunların bitimi ile YYÜ'nün Türkiye'nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ne durumda?

Van'da 2011'de meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıktırılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin eksikliği, fakültelerde oluşturulan modern kütüphanelerle aşılmaya çalışılıyor.

Van tramvay ve hızlı tren projesi ne zaman başlayacak?

Van’ın hızlı tren ve tramvaya kavuşmasındaki en büyük görev Van Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne düşerken, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise projenin gelmesi durumunda göreve hazır olduklarını söylediler.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ruhsatına kavuştu!

Rektör Battal, YYÜ’nün ilk kurulduğu yıllarda Erzurum Atatürk Üniversitesi adına tapulu olan tüm arazilerin tapularını YYÜ adına çevirdiklerinin müjdesini vererek, Türkiye’nin imar parselli en büyük tapularından birini elde etmiş olduklarını söyledi.

van yüzüncü yıl üniversitesi Haberi

van yüzüncü yıl üniversitesi

DOĞU Anadolu Bölgesi'nin eğitim, öğretim ve sosyal hayatının en önemli aktörlerinden Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 607 vatandaşın hayatını kaybettiği Van'daki iki büyük depremden olumsuz etkilendi...


23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2'lik depremden ancak 2 ay sonra eğitime başlayabilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi, yaralarım sarmayı başardı. Deprem somasında yurt ve lojman kapasitesini 5 kat artıran üniversite, bu süreçte akademik personel sayısını da artırdı.


Üniversitenin çok hızlı toparlanması, bu yıldaha fazla öğrenci tarafından tercih edilmesinde de etkili oldu. Geçen sene üniversiteye kayıt sayısı 4500 iken, bu yıl 5218 kişi Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğrenim görecek.


13 hin öğrenciye yurt imkanı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi; bu yıl ilk kez Eczacılık Fakültesi, Yabana Diller Yüksekokulu ve yeni kurulan Denizcilik Fakültesi'ne öğrenci alacak. YYÜ Senatosu hem yurt inşaatlarının henüz tamamlanmaması hem de...