30 / 04 / 2024

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ruhsatına kavuştu!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ruhsatına kavuştu!

Rektör Battal, YYÜ’nün ilk kurulduğu yıllarda Erzurum Atatürk Üniversitesi adına tapulu olan tüm arazilerin tapularını YYÜ adına çevirdiklerinin müjdesini vererek, Türkiye’nin imar parselli en büyük tapularından birini elde etmiş olduklarını söyledi.



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ’nün ilk kurulduğu yıllarda Erzurum Atatürk Üniversitesi adına tapulu olan tüm arazilerin tapularını YYÜ adına çevirdiklerinin müjdesini vererek, Türkiye’nin imar parselli en büyük tapularından birini elde etmiş olduklarını söyledi.

Makamında YYÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mehmet Allı, harita mühendisi Aziz Örek ve İnşaat Teknikeri A. Kadir Öztürkçü ile birlikte açıklamalarda bulunan Rektör Battal, YYÜ arazilerinin tamamına yakınının daha önce Atatürk Üniversitesi adına kayıtlı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Battal, tapu tevhidi yapmak sureti ile tek tapu haline getirdiklerini ifade ederek, bunu çevirmek için yaklaşık 8-9 yıllık bir uğraş verdiklerini kaydetti. Prof. Dr. Battal, “Bugün itibari ile tek tapu haline getirmiş olduk. Bunu yaparken şöyle bir durum da ortaya çıktı. Türkiye’nin imar parselli en büyük tapularından birini elde etmiş olduk. Bu da YYÜ’ye ait olmuş oldu. Bu süreç içerisinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kampüsümüz ilk kurulduğu tarihte Erzurum Üniversitesi’ne bağlı bir şekilde kuruldu. Araziler ilk etapta Atatürk Üniversitesi üzerine tapuluydu. Bunlar uzun zaman sonra tapuları üniversitemiz üzerine değiştirildi. Ancak hala değiştirilmeyen tapular vardı. Aynı zamanda bu arazimiz üzerinde hem müşterek tapular vardı hem de hazineye kayıtlı tapular vardı. Bunlar da arazimiz içerisinde değişik noktalara dağılmış haldeydi. Bu da bazı işlemleri yapmamızı engelliyordu. Bu konuda da girişimlerde bulunmak suretiyle 18. Madde uygulaması ile sorun çözüldü. Bugün itibari ile bütün bu müşterek tapular ve hazineye ait arazilerin tapuları bizim tapulardan ayrılmış oldu. Bunun sonucunda yaklaşık 5 milyon 583 bin 908 metrekarelik alanımız tek tapu halinde bize tapulanmış oldu. Artık yapacağımız ve yapabileceğimiz işlemlerde daha rahat hareket edebileceğimizi temin etmiş olduk” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından YYÜ’nün tek hale getirilen tapusu YYÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mehmet Allı tarafından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’a teslim edilmesi ile program son buldu.



Hürriyet 


Geri Dön