04 / 07 / 2024

vana kurulacak güneş enerjisi fabrikası

vana kurulacak güneş enerjisi fabrikası

Türkiye’de Konya’dan sonra en fazla güneş gören il olan Van’a güneş paneli üreten fabrika kuruluyor. İlk fabrikasını Van’a kuracak olan Solarvan Şirketi, 80 milyon Euro’ya kuracağı fabrikayı 2014 yılında üretime başlatmayı hedefliyor....

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımları projelendirilecek!

Inogen Genel Müdürü Soydan: "Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İZKA, Bayraklı'da güneş enerjisi sistemi kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZKA, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda kurulacak güneş enerjisi sistemi için işbirliği yapacak.

Van'a güneş enerji santrali kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı başta Van olmak üzere Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Van'da DAKA'nın katkılarıyla toplam bin 422 megavat kumlu elektrik gücü kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımları gerçekleşecek

Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları kurulacak!

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

Tarsus kapalı semt pazarı çatısına güneş enerji paneli kurulacak!

TARSUS’ta bulunan kapalı semt pazarlarının çatılarına, elektrik üretimi için güneş enerji panelleri konulacak. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, tasarruf sağlamak ve temiz enerji elde etmek adına konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Antalya Döşemealtı'na güneş tarlası kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. Santralin ihalesi yarın yapılacak. Menderes Türel, yerel seçimlerden önce verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor.

Adıyaman Güneş Enerjisi Santrali 1 ay içinde kurulacak!

Adıyaman'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilk ve tek, devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, bir ay içerisinde panelleri kurularak hayata geçirilecek. Projeyle, tarım kenti Adıyaman'ın ırgat kent olmaktan kurtarılması planlanıyor.

İspanya'da güneş enerjisiyle dönen ev inşa edilecek!

İspanya'nın turistik 'Costa Del Sol' sahili, dünyanın ilk dönen villalarına sahip olacak. Güneş enerjisiyle hareket eden motorlar üzerine kurulacak olan dairesel villalar, her 15 dakikada bir dönecek.

Gaziantep'te Güneş Enerji Santrali kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kente Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacağı bildirildi. 4 bin adet polikristal panel kullanılacak projede, sistemin yıllık toplam 1 milyon 750 bin kilowatt enerji üreteceği hesaplandı.

Gaziantep'e güneş enerji santrali kurulacak!

Kentin enerji tüketimini en aza indirmek için harekete geçen Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), yenilenebilir enerji kaynakları çalışmaları yapıyor, GASKİ bu kapsamda Gaziantep'e güneş enerji santrali kuruyor...

Sorgun Bahadın'a Güneş Enerji Santrali kurulacak!

Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesine kurulacak güneş santralinde elektrik üretilecek. Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, iki yıldır büyük bir emekle yürüttükleri Bahadın Güneş Enerji Santrali (Bahadın GES) çağrı mektubunu nihayet aldıklarını söyle

vana kurulacak güneş enerjisi fabrikası Haberi

vana kurulacak güneş enerjisi fabrikası


Türkiye’de Konya’dan sonra en fazla güneş gören il olan Van’a güneş paneli üreten fabrika kuruluyor. İlk fabrikasını Van’a kuracak olan Solarvan Şirketi, 80 milyon Euro’ya kuracağı fabrikayı 2014 yılında üretime başlatmayı hedefliyor. Fabrikanın üretim aşamasında 400 kişinin istihdam edileceğini dile getiren Solarvan Şirketi Türkiye Genel Müdürü Hayrettin Gümüşkaya, ek ve dolaylı istihdamlarıyla oluşturulacak güneş parklarıyla birlikte projenin 3 – 4 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacağını, ülke içi satışların dışında yıllık 100 milyon Euro'luk ihracatı hedeflediklerini açıkladı. 


Güneş enerjisinden elektrik elde etmeye yarayan panel ve ekipmanların üretimini yapan Solarvan Şirketi, Türkiye'deki ilk fabrikasını Van'a kuruyor. Hazırlanan proje kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenecek ve 80 milyon Euro'luk yatırımla Van Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak fabrika, yıllık 180 megawatlık güneş enerjisi...