20 / 05 / 2024

vanda drenaj sistemi

vanda drenaj sistemi

Van'ın ilk yerleşim merkezlerinden eski Van Şehri ile höyüğü kazı çalışmalarında en az yüzyıllık drenaj sistemi bulundu. Erkan Konyar sistemin, Osmanlı kent mimarisi ve kent dokusu bağlamında önemli olduğunu vurguladı

3'üncü Havalimanı inşaatında 3 bin makine çalışacak!

120 bin kişiye iş, devletin kasasına ise 22 milyar euro katkı sağlayacak olan 3'üncü Havalimanı'nda taban zemininin sağlamlaştırılması için drenaj sistemi uygulanıyor. Ulaştırma Bakanı Elvan, şantiyede 30 bin işçinin, 3 bin makinenin çalışacağını söyledi

İzmir köylerindeki su depolarına otomasyon sistemi yerleştirildi!

Köylerdeki su depolarına radyo frekansı ile çalışan otomasyon sistemi yerleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylece hem dolan depoların taşarak su kaybı yaşanmasını hem de pompalardaki gereksiz enerji harcamasını önlemiş oldu.

Afyonkarahisar Belediyesi Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi kuracak!

Afyonkarahisar Belediyesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde kuracağı Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi ve Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali ile sofra tuzundan klor üretip, tesisin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi geliyor!

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Atıksu SCADA Merkezi' nde, 22 büyük sanayi kuruluşunun atık suları elektronik ortamda takip ediliyor.

NiColl çevre dostu drenaj kanalı satışına başladı!

Temizlik, sıcak ve soğuk su, yağmur suyu boşaltma, endüstri ve kamusal kanalizasyon alanında faaliyet gösteren Fransız şirketi Nicoll, Türkiye'deki yetkili distribütörü Korur İnşaat Malzemeleri aracılığı ile çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı..

Nicoll, çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı!

Avrupa’daki ilk kamusal bina ve çalışmalar için sentez ürünleri üreten Fransız devi Nicoll, tek yetkili distribütörü olan Korur İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. aracılığı ile çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı.

Gazipaşa Havalimanı'na güvenli uçuş için ölçüm ve raporlama sistemi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazipaşa Havalimanı'nda emniyetli uçuşu sağlamak amacıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından otomatik meteoroloji ölçüm ve raporlama sistemi kurulacağını söyledi...

Tünel kalıp sistemi nedir?

Düşük maliyetli ve hızlı yapılandırılması amacıyla çok tercih edilen tünel kalıp sistemi nedir? Tünel kalıp sistemi dezavantajları nelerdir? Tünel kalıp sistemi depreme dayanıklı mıdır? İşte Tünel kalıp sistemi özellikleri...

Akça Beton maliyetlerini Twin Otomatik Gresleme Sistemi'yle düşürüyor!

Farklı üç sistemi makinalarda bir ay süreyle deneyen Akça Beton, ASCENDUM Makina distribütörlüğünde satışa sunulan Twin Otomatik Gresleme Sistemi’ni tercih etti.Akça Beton maliyetlerini Twin Otomatik Gresleme Sistemi'yle düşürüyor...

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır?

Kira beyannamesini internet üzerinden vermek isteyen mükelleflerden bazıları sistemde sorun yaşayabiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır? Kira beyanname sistemi sorunları nelerdir?

Özel vergileme sistemi kapsamında yer alan inşaat ve onarma işleri!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde özel vergileme sistemi kapsamında yer alan inşaat ve onarma işlerini kaleme aldı. Yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinin taahhüde bağlı olarak yapılması olayında "kamu kuruluşu" ya da "özel şirket"

Baumit inovatif ısı yalıtım sistemi ile duvarlar nefes alıyor!

Isı yalıtımının uzman markası Baumit’in yenilikçi yapısını ortaya koyan open® Isı Yalıtım Sistemi, duvarların nefes almasını sağlayan yapısı sayesinde konut iklimini optimize ederek kış ve yaz aylarında konforlu mekanlar yaratıyor.

Eskişehir'de akıllı kavşak sistemi uygulamaya geçti!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır üzerinde çalıştığı 'Akıllı Kavşak Sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi ile Trafik Akışının İyileştirilmesi' projesi hayata geçirildi. Şehir 17 kavşak altyapısı akıllı kavşak sistemine uygun hale getirildi...

vanda drenaj sistemi Haberi

vanda drenaj sistemi


Kültür ve Turizm Bakanlığı adına yürütülen ve Van'ın ilk yerleşim merkezlerinden eski Van Şehri ile höyüğü kazı çalışmalarında en az yüzyıllık drenaj sistemi bulundu.


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında, Van Kalesi güneyindeki eski Van şehrinde 60 kişilik ekiple başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor. 1915 yılında Rus işgali sonucu yıkılan eski Van şehrinde çalışmalarını titizlikle sürdüren arkeologlar, yüzyıl öncesine ait önemli kalıntılara rastlıyor.


Merkezin müdür yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Banu Konyar, titizlikle yürütülen çalışmalarda, 19. yüzyılda kullanılan atık su sisteminin ilk belirtileriyle karşılaşıldığını, mekanlardan yolun altına doğru yapılmış ve taş döşemelerin altında giden iki farklı su tahliye sisteminin olduğunu bildirdi.


Konyar, "Yaptığımız çalışmalarda, bu yollar üzerinde iki farklı su tahliye sisteminin...