02 / 05 / 2024

Vanda kaç kale var

Vanda kaç kale var

Van'da 3 bin yıllık kale bulundu. Gürpınar ilçesine bağlı Yurtbaşı Mahallesi' nde tarihi 3 bin yıl öncesine dayandığı tahmin edilen tarihi bir kale tespit edildi.

Erzurum Aşkale TOKİ'de 3 bin 187 TL taksitle 3+1! 

TOKİ Erzurum Aşkale 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Erzurum Aşkale'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Erzurum Aşkale'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Erzurum Aşkale sosyal konut projesi... 

TOKİ Denizli Kale 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Denizli Kale sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Denizli Kale’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Denizli Kale’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Denizli Kale sosyal konut projesi...

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Kaçar ve Levent Özkülekçi tarafından kuruldu.

Soner Yalçın’ın villasındaki kaçak için Bakanlık’tan suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul'un göbeği Levent'te yaptırdığı kale gibi kaçak inşaata ilişkin İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

2 Kale İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

2 Kale İnşaat Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Faik Günal ve İsa Şan ortaklığında kuruldu. 

Kale Center yılbaşında açık mı?

Kale Center, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Kale Center yılbaşında açık mı? Kale Center yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Kale Center 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Kale Center Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Kale Center hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Kale Center Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Kale Center bayramda kaça kadar açık? Kale Center bayramda kaçta açılacak?

Kaçkar Kale İnşaat Dekorasyon Taahhüt İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaçkar Kale İnşaat Dekorasyon Taahhüt İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zafer Savaş Keser tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 7 Nisan'da kuruldu.

Ekol İthal Duvar Kağıtları İç Dekorasyon İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekol İthal Duvar Kağıtları İç Dekorasyon İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Kadir Taşkale, Ayşe Taşkale tarafından 400 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2 Aralık'ta kuruldu.

Kaçak okul binasında eğitim verilmeye devam ediliyor!

Kısmen 2B niteliği ile Hazine arazisi üzerinde yer alan bu kaçak okul binası, aynı Vanda yıkılan BAYRAM oteli gibi cephesi süslü biçimde kaplanmış, eski ve kaçak yapılardan müteşekkildir

Kale Grubu 52. yaşını törenle kutladı

Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Kale Grubu'nun 52. Kuruluş Yıl Dönümü ve Geleneksel Seramik
Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende konuşma yaptı

Bursa Osmangazi'de kaçak fabrika binası yıkıldı!

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, kaçak olduğu belirlenen fabrika binası yıkıldı

Kale Banyo'dan tassaruflu armatürler!

Kale banyo ürün gamına projeler için ürettiği banyo ve mutfak armatürlerini ekledi. Kale banyo ve mutfak armatürleri tasarımlarının yanı sıra minimum seviyedeki su tüketimleri ile dikkat çekiyor

Vanda kaç kale var Haberi

Vanda kaç kale var

Van'da sanat tarihçileri ve arkeologların yürüttüğü çalışmalar sayesinde, her geçen gün kentin tarihi dokusuna yeni bir eser ekleniyor.


Son olarak Gürpınar ilçesine bağlı Yurtbaşı Mahallesi'nde Erken Demir Çağı'na ait olduğu değerlendirilen 3 bin yıllık kale bulundu.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Top, mahalle muhtarı İrfan Yücel'in girişimleri sonucu yerini tespit ettikleri kalede inceleme yaptı.


İlçe merkezine yaklaşık 80 kilometre mesafedeki kaleye, bir saatlik zorlu tırmanışın ardından ulaşılabiliyor. Bölgeye hakim, yüksek bir tepenin zirvesine kurulan kalenin duvarları, zamanla yıkılarak taş yığınlarına dönüşmüş durumda.


Muhtar Yücel ve mahallelilerle kalenin bulunduğu alana çıkan Top, burada bulduğu çanak, çömlek parçalarını detaylı inceleme yapmak amacıyla topladı.


Top, AA muhabirine açıklamasında, 2007 yılından beri Hoşap Kalesi'nde kazı çalışması yürüttüklerini ve kale...