18 / 05 / 2024

Vanda kiliseler yenilenecek

Vanda kiliseler yenilenecek

Van'da yer alan tarihi birçok mekanın resfore edilme çalışmalarına başlanıyor. 'Kültür Yolu' projesi kapsamında Van'da bulunan kiliseler ve tarihi mekânlar restore edilecek.

Dakar'ın tarihi çarşısı Sandaga yenilenecek!

Senegal'in başkenti Dakar'ın en eski çarşısı kabul edilen Sandaga Çarşısı yenilenecek...

Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz’da yaşayan Kastamonulu hemşehrilerle bir araya geldi. Aydın, “’Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek'' diye konuştu.

Amsterdam'daki bin 616 köprü 2 milyar euroya yenilenecek!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da çökme riski bulunan bin 616 köprü yenilenecek. Amsterdam Belediyesi 39 köprüyü daha yakından incelemeye alacak.

Ankapark’ın ihale şartnamesi yenilenecek!

Ankara Büyükşehir Meclisi tarafından Ankapark için yeni bir karar alındı. Belediye, düzenlenen ihalelerde talipli çıkmayan Ankapark'ın ihale şartnamesini yenilenecek.

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

Bitlis'teki tarihi evler yenilenecek!

Bitlis Belediyesi, kentin tarihini yeniden ön plana çıkarmak için harekete geçti. Bitlis'in tarihi evleri sokak ve caddeleri yenilenecek.

Selimiye Kışlası yenilenecek!

İstanbul Valiliği ile Turkcell arasında imzalanan protokol kapsamında 200 yıllık kışla yenilenecek.

Tekirdağ Şarköy'deki tarihi 52 ev yenilenecek!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarköy'ün Uçmakdere, Gaziköy, Tepeköy, Güzelköy ve Eriklice mahallerindeki 52 tarihi ev aslına uygun olarak yenilenecek.

Edirne Kırkpınar Er Meydanı yenilenecek!

Edirne Kırkpınar Er Meydanı yenilenecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'nda yenileme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Büyük Valide Han'ın çatısı yenilenecek!

İstanbul Fatih'te bulunan ve İstanbul'un en güzel manzarasına sahip olan Büyük Valide Han'ın çatısında oluşan çökme sonucu ziyarete kapandı. Han'ın çatısı yenilenecek.

Ankara OSTİM OSB'deki eski binalar yenilenecek!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Şu anda yeni binalar, temiz üretim yapan, kendi enerjisini üreten bir tarzda inşa ediliyor. Eski binalar da uzun vadede bu konseptle yenilenecek. " dedi.

Vanda kiliseler yenilenecek Haberi

Vanda kiliseler yenilenecek

Bölgede, yıllardır yaşanan terör olayları nedeniyle adeta unutulan tarihi eserlerin restore edilerek bölge turizmine katılması için çalışma başlatıldı. 'Kültür Yolu' ismi verilen projede bazıları eskiden askeri bölgeler içinde kalan ve ihmal edilen çoğunluğunu Ermenilerden kalan kilise ve medreselerin oluşturduğu tarihi binalarınxaslına uygun restore edilmesi amaçlanıyor. Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Medeniyetlerden kalan eserler terör olayları yüzünden yıllardır kaderine terk edilmişti. Özellikle Hıristiyan toplumu için çok önemli olan bu tarihi eserlere yeniden hayat verip turizme kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.



Kiliseler yenilenecek

Proje kapsamında yenileme yapılacak kiliselerden biri Van Gölü içinde bulunan Çarpanak Adası'nda bulunuyor. Adanın üzerinde 9. ya da 10. yüzyıla ait yapılmış olduğu sanılan, Saint Jean'a ait adanmış bir manastır ve kiliseden günümüze pek fazla bir şey...