02 / 05 / 2024

varlık Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği

varlık Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Varlık Barışı başvuruları için son hafta! Sakın kaçırmayın!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi tutulmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvurular 30 Haziran tarihinde sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Vakıf Varlık Kiralama 250 milyon TL'lik kira sertifikası ödedi!

Vakıf Varlık Kiralama'nın fon kullanıcısı olarak yer aldığı ve Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilen 250 milyon TL nominal değerdeki, 98 gün vadeli kira sertifikalarının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama 250 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilen 250 milyon TL nominal değerdeki, 98 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlandı. 

Varlık barışından yararlanmak için son 10 güne girilecek!

Yurt dışındaki para, altın, döviz ve menkul kıymetlerin Türkiye'ye getirilmesine imkan sağlayan varlık barışı uygulamasından yararlanmak için tanınan süre 30 Haziran'da dolacak.

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde değişiklik!

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

TF Varlık Kiralama'nın yurt dışı kira sertifikası ihraç programı iptal edildi!

TF Varlık Kiralama tarafından Malezya Menkul Kıymetler Komisyonunca tesis edilen IMTN programının iptaline ilişkin her türlü işlemin yürütülmesi için en az bir Yönetim Kurulu Üyesi ile birlikte  şirket imza yetkililerinin yetkilendirilmesi kararlaştırıldı.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

TOKİ'nin varlık teminatlı menkul kıymet ihracına SPK'dan onay!

TOKİ, 2 milyon TL nominal tutara kadar, yurt içinde, halka arz edilmeksizin ihraç edeceği varlık teminatlı menkul kıymetlere ilişkin başvurusuna SPK onay verdi.

TOKİ'nin menkul kıymet ihracına SPK onay verdi!

TOKİ, 2 milyon TL nominal tutara kadar, yurt içinde, halka arz edilmeksizin ihraç edeceği varlık teminatlı menkul kıymetlere ilişkin başvurusuna SPK onay verdi.

TOKİ'nin 2 milyar TL'lik menkul kıymet ihracına SPK'dan onay!

TOKİ'nin Varlık Teminatlı Menkul Kıymet ihraç edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ("SPK") yaptığı başvuru onaylandı.

TF Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

TF Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikası ihracına ilişkin gerekli iznin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı..

Katılım Varlık Kiralama 500 milyonluk kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edecek. 

varlık Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği Haberi

varlık Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Sermaye Piyasası Kurulundan:

VARLIĞA VEYA İPOTEĞE DAYALI MENKUL KIYMETLER TEBLİĞİ (III-58.1)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (III-58.1.b)

MADDE 1 – 9/1/2014 tarihli ve 28877 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Varlığa veya İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler Tebliği (III-58.1)’nin 7 nci maddesinin dokuzuncu fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Kurulca izin verilen süre içinde geçerli olacak ihraç tavanı, kaynak kuruluşun son yıllık finansal tablolarında yer alan aktif toplamının iki katını aşamaz. Birden fazla kaynak kuruluş olması durumunda ise ihraç tavanı, kurucunun aktif toplamının iki katı veya kaynak kuruluşların devrettikleri varlıklar ile orantılı olarak esas alınacak aktif toplamlarının iki katından yüksek olanını aşamaz. İFK veya İFK’nın kurucusu olduğu fonlar tarafından...