02 / 05 / 2024

varsıl suriyeliler Mersinde konut satışlarını etkiledi mi

varsıl suriyeliler Mersinde konut satışlarını etkiledi mi

2013-2016 yılları arasında konut satışında Doğu Akdeniz kentleri içinde Mersin’in payı ortalama yüzde 38 oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bu oranda varsıl Suriyelilerin Mersin’e yerleşmelerinin payı olduğunu söyledi.

Türkiye'deki Suriyeliler en çok Almanya'ya yerleşti!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, geçen yıl hem "genel yerleştirme" hem de "birebir" prosedürü kapsamında Türkiye'den çıkış yapan geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler en fazla Almanya'ya yerleşti. 

Suriyeliler Türkiye'de Şubat ayında 159 şirket kurdu!

Türkiye’de Şubat ayında kurulan 409 yabancı sermayeli şirketin 159’unu Suriyeliler kurdu. 2016 yılında ise kurulan şirketlerin yüzde 40'ı Suriyelilere aitti.

Kahramanmaraş'ta Suriyeliler konteyner kente taşınıyor!

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Kahramanmaraş'ta 4 yıl önce çadır kente yerleştirilen Suriyeliler, inşası büyük oranda tamamlanan 25 bin kişilik konteyner kente taşınmaya başladı.

Suriyeliler Türkiye’de 5 bin şirket kurdu!

Suriyeli işadamlarının Türkiye’de yatırım iştahı hız kesmiyor. 5 yıldan fazla süren savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeliler, Türkiye’de 5 bin şirket kurarak Almanları bile solladı. Suriyelilerin kurdukları şirketlerin başında inşaat ve emlakçılık geliyor.

Varsıl Suriyeliler Mersin'de konut satışlarını artırdı!

2013-2016 yılları arasında konut satışında Doğu Akdeniz kentleri içinde Mersin’in payı ortalama yüzde 38 oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bu oranda varsıl Suriyelilerin Mersin’e yerleşmelerinin payı olduğunu söyledi.

Suriyeliler TOKİ'den nasıl ev sahibi olacak?

Hükümetin Suriyelilere TOKİ evi verme planları TC vatandaşlarının tepkisini çekiyor. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen bir Türk ile Suriyeliye verilen hakları karşılaştırıldı. İşte Suriyeliler'e verilen o haklar..

Suriyeliler en çok inşaat şirketi kuruyor!

Suriyeliler, 2011 yılından bu yana 4 bin 456 şirket kurdu ve bu şirketlere 666 milyon lira yatırdı. İnşaat, ticaret, lokantacılık gibi sektörlerde faaliyet gösteren Suriyeliler ağırlıklı olarak İstanbul, Gaziantep, Mersin, Hatay gibi illeri tercih ediyor.

TOKİ, Suriyeliler için 70 bin kişilik konut yapacak!

AKP, TOKİ Başkanlığı aracılığıyla Suriyeliler için kentler kuruyor. CHP eski Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay başta olmak üzere güney illerinde bu konu için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Hatay Reyhanlı'da Suriyeliler için 3'ncü okul yapılıyor!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeliler için 3. okul yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD işbirliği ile Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki okulun da tamamlanması ile Suriyelilerin eğitimine verileceği kaydedildi.

Suriyeliler Mersin'de konut fiyatlarını yükseltti!

Savaştan kaçıp Mersin'e gelen Suriyeliler, kentteki kiralık ve satılık konut fiyatlarını yükseltti. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, "Mersin emlak kriziyle karşı karşıya kaldı" dedi.

Kilis'te Suriyeliler için iki katlı evler yapılıyor!

Kilis'te Suriyeliler için iki katlı evler yapılıyor. Ülkelerindeki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar’da, Birleşmiş Milletler (BM) standartlarında kurulan konteyner kentte genişleme çalışmaları devam ediyor.

Esenler Belediyesi'nden Suriyeliler'e 4 TIR yardım!

Esenler Belediyesi, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul'daki AK Partili ilçe belediyelerinin işbirliği ile Suriyeliler için başlatılan "Üşüyorum Yardım Edin!" Kampanyası'na 4 TIR dolusu yardım ile destek verdi.

Suriyeliler için Kilis'te iki katlı konteyner evler yapılıyor!

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar ’da, Birleşmiş Milletler ( BM ) standartlarında kurulan konteyner kentte genişleme çalışmaları devam ediyor.

varsıl suriyeliler Mersinde konut satışlarını etkiledi mi Haberi

varsıl suriyeliler Mersinde konut satışlarını etkiledi mi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013-2016 yılları arasındaki konut satışları istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de konut satışı sayısı 2016’nın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 4 bin 281 azalarak, 2013’ün ilk 6 ayına göre 61 bin 814 artarak 630 bin 799 olarak gerçekleşti. Adana-Mersin-Hatay-Osmaniye-Kahramanmaraş kentlerinin oluşturduğu Doğu Akdeniz Bölgesi’nde ise bu sayı 2016’nın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre bin 125 artarak, 2013’ün ilk yarısına göre 7 bin 450 artış göstererek 48 bin 134 oldu.


MERSİN ÖNE ÇIKTI

Mersin, Doğu Akdeniz’in diğer 4 kentine göre konut satışında öne çıkarken bu kentler içindeki payı ortalama yüzde 38 olarak kayıtlara geçti. Mersin için bu paylar TÜİK verileri ışığında 2013’te yüzde 39, 2014’te yüzde 37, 2015’te yüzde 38; 2013’ün...