29 / 04 / 2024

vasi hangi haklara sahiptir

vasi hangi haklara sahiptir

Vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlü olan kimse olan vasi hakları nelerdir?

2023'te ev sahibi hakları neler?

Ev sahibi ve kiracıların hangi haklara sahip olduğu gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Kiracılar kadar ev sahiplerinin de bazı hakları var. Peki, 2023 yılı ev sahibi hakları neler? İşte detaylar...

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Ev sahibi kiracıdan boya parası isteyebilir mi? Evde bozulan eşyaları kiracı mı yaptırır yoksa ev sahibi mi yaptırır?

Kiracılar, kendilerine kiralanan mülk üzerinde hangi haklara sahip olduklarını araştırmaktadırlar. Bundan dolayı da pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuya dair araştırılan detaylar!

Kiracıların sahip olduğu haklar nelerdir? Kiracılar hangi haklara sahiptir?

Kiracılar hangi haklara sahip olduğunu merak ediyor. Kimisi biliyor, kimisi de bilmiyor. İşte kiracıların sahip olduğu bazı hakların listesi!

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

Deprem, hukuki hakları da yakmamalı!

Deprem sonrası hasar gören ve yıkılan binaların akıbeti ne olacak? Bina ve konut sahipleri hangi haklara sahip? Zorunlu Deprem Sigortası tüm zararları karşılıyor mu? Avukat Cevat Kazma yazıyor...

Vasi davası nasıl açılır?

Vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerinin korunması için vasi atanabiliyor. Peki vasi davası nasıl açılır? Vasi tayini nasıl yapılır?

Vasi tayini dilekçesi 2014!

Vasi tayini için bulunulan yerin Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki vasi tayini dilekçesi nasıl yazılır? İşte vasi tayini dilekçesi 2014 örneği..

Vasi nasıl tayin edilir?

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi tayin edebiliyor. Peki, vasi nasıl tayin edilir? İşte vasi atamaları..

Vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi daireleri ile ilgili esas ve usuller 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi dairesi hangi günler açık?

İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor. Peki vergi borcunu ödemek için hangi günler vergi dairesine gidilmeli? Vergi dairesi hangi günler açık?

Belediyeye hangi vergiler ödenir?

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Peki belediyeye hangi vergiler ödenir? İşte belediye vergileri...

vasi hangi haklara sahiptir Haberi

vasi hangi haklara sahiptir

Vasi hakları nelerdir?

Vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlü olan kimse olan vasinin bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki vasi hakları nelerdir?


Vasinin haklarının arasında vasilikten kaçınma hakkı, bulunuyor. Aynı zamanda vasinin, vasiliği kabul yükümlülüğe bulunuyor. Söz konusu esaslar Medeni Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Vasiliği kabul yükümlülüğü

MADDE 416.- Vesayet altına alınan kimsenin yerleşim yerinde oturanlardan vasiliğe atananlar, bu görevi kabul etmekle yükümlüdürler.


Aile meclisince atanma hâlinde vasiliği kabul yükümlülüğü yoktur.


V. Vasilikten kaçınma sebepleri

MADDE 417.- Aşağıdaki kişiler vasiliği kabul etmeyebilirler:

l. Altmış yaşını doldurmuş olanlar,

2.Bedensel özürleri veya sürekli hastalıkları sebebiyle bu görevi güçlükle yapabilecek olanlar,

3. Dörtten çok çocuğun velisi olanlar,

4. Üzerinde vasilik görevi olanlar,

5. Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve...