05 / 05 / 2024

vasinin sorumlulukları nedir

vasinin sorumlulukları nedir

Vasi, en basit anlamıyla reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilci oluyor. Peki, vasinin sorumlulukları nelerdir? Vasi yetki sınırı nedir?

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Kat mülkiyeti çekilmezlik hali nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince sorumluluklarını yerine getirmeyen ve çekilmezlik hali yaratan kat malikinin tahliyesi istenebiliyor. Peki, kat mülkiyeti çekilmezlik hali nedir? İşte kat mülkiyeti çekilmezlik halleri..

Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu, kat maliklerine birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Malikin sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde, bir diğer malikin "kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" hakkı doğabiliyor. Peki, kat mülkiyetinin devri mecburiyeti nedir?

Vasinin sorumlulukları nelerdir?

Vasi, en basit anlamıyla reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilci oluyor. Peki, vasinin sorumlulukları nelerdir? Vasi yetki sınırı nedir?

Vekaletsiz iş görme nedir?

Vekâleti olmaksızın başkasının hesabına işgören, o işi sahibinin menfaatine ve varsayılan iradesine uygun olarak görmekle yükümlü oluyor. Peki, vekaletsiz iş görme nedir? Tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir?

Kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu nedir?

Kiralanan taşınmazın ayıplı olması durumunda tarafların sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu nedir? kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse ne olur?

Önalım hakkı süresi nedir?

Bir taşınmaza birden fazla kişinin paylı olarak sahip olması, paydaşlara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Payın satılmak istenmesi halinde diğer paydaşların önalım hakkı doğuyor. Peki, önalım hakkı süresi nedir?

Kirada zam oranı nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumlulukları, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, mesken ve işyerlerinde kiracıya en fazla ne kadar zam yapılabilir? Kirada zam oranı nedir?

Maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Maketten konut satış sözleşmesini imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Site yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir?

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunlu oluyor. Peki, site yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir? İşte, Site yöneticisinin cezai sorumlulukları..

vasinin sorumlulukları nedir Haberi

vasinin sorumlulukları nedir

Vasinin sorumlulukları nelerdir?

Vasi, en basit anlamıyla reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilci oluyor.


Vasi tayini için Sulh Hukuk Mahkemesinde vasi tayini dilekçesi ile dava açmak gerekir. Peki, vasinin sorumlulukları nelerdir?


Vasinin sorumlulukları arasında defter tutma, değerli şeylerin saklanması, taşınırların satılması, paraların yatırılması ve taşınmazların satılması gibi görevler yer alıyor.


I. Defter tutma

MADDE 438.- Vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından, vakit geçirilmeksizin, yönetilecek malvarlığının defteri tutulur.


Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulundurulur.

Koşullar gerektirdiği takdirde denetim makamı, vasi ve vesayet makamının isteği üzerine vesayet altındaki kişinin malvarlığının resmî defterinin tutulmasına karar verebilir. Bu defter, mirastaki resmî defterin alacaklılara karşı doğurduğu sonuçları doğurur ve oradaki...