20 / 05 / 2024

vasiyet hazırlanırken uygulanması gerekenler

vasiyet hazırlanırken uygulanması gerekenler

Vasiyet,miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağını belirli kurallar çerçevesinde gösterme işlemine deniyor.Peki,vasiyet hazırlama şartıları nelerdir?işte vasiyet hazırlama şartları!

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Seçim sonrasında dolar bu kadar olacak! Yatırımcılar şimdiden hazırlanın

14 Mayıs seçimine son 2 gün kalırken, yatırımcılar doların yönünü merak ediyor. Seçim sonrasında dolar tam bu kadar olacak! Yatırımcılar şimdiden hazırlanın!

Cebimde sadece 1 euro var diyorsanız bile bakın! Euro uçuş için hazırlanıyor! Koşun, hemen yetişin

Euro kurunda son dakika gelimeler yakından takip ediliyor. Euro kuru haftayı yükselişle kapatırken yatırımcılar ve döviz almak isteyenler yakından takip ediyor. Euro dolar paritesi bugün 0,9966 seviyesine kadar yükselerek, uçuşa hazırlanıyor. Piyasaların gözü bu rakamda koşun, hemen yetişin.

Atatürk Havalimanı vedaya hazırlanıyor!

Açılan her yeni havalimanı şehri ve dünya havacılık otoritelerini heyecanlandırıyor. Yeşilköy/Atatürk Havalimanı vedaya hazırlanırken 3. havalimanında ise heyecanlı bir bekleyiş var.

8 soruda vasiyet nasıl hazırlanır?

Vasiyet, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırlanıyor. Peki, vasiyet nasıl hazırlanır? Vasiyetname şekilleri nelerdir?

Orakçı Grup inşaat sektöründe yeni projelere hazırlanıyor!

Orakçı Grup, inşaat, hizmet ve imalat sektörlerinde toplam 10 şirket ile faaliyetlerini sürdürüyor. Grup, imalat sektöründeki yatırımlarıyla büyürken, inşaat sektöründe de yeni projelere hazırlanıyor.

DKY İnşaat Kartal'da yeni ofis projesine hazırlanıyor!

En güncel ofis projesi olan Metrowin Tower'ın inşaatına Pendik'te Metropolist Yapı ortaklığıyla devam eden DKY İnşaat, önümüzdeki günlerde lansmanı yapılacak olan yeni ofis projesine hazırlanıyor.

1963 yılında kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyormuş!

1963 yılında İstanbul'un kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyormuş. Kanalizasyon şebekesini hazırlamakla vazifeli kişi ise Alman Prof. Kehr isminde biriymiş. Şebeke 4 bin kilometre uzunluğunda olacakmış.

Şahterm, Bolu'da ikinci fabrika yatırımına hazırlanıyor!

Beyaz eşya sektörüne yönelik rezistans üretimi yapan ve yurtiçinde A enerji sınıfı fırınlarda yüzde 50'nin üzerinde pazar payı bulunan Şahterm, Bolu'da ikinci fabrika yatırımına hazırlanıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Valide Sultan'ın vakıfnamesine uygun şekilde yaşam zemini hazırlanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarında kararlı adımlar attıklarını, bu 4 alanda Türkiye'yi çok farklı yerlere ulaştırdıkları belirtti. Erdoğan 'Valide Sultan'ın vakıfnamesine uygun şekilde yaşam zemini hazırlanıyor' dedi.

Türkiye'nin Alışveriş Merkezleri Rehberi yeniden hazırlanıyor!

Türkiye'deki alışveriş merkezleri ve onların vazgeçilmez iş ortağı perakendecileri bir araya getiren rehberin dördüncüsü MAPIC 2014 için hazırlanıyor: Turkey Shopping Center Guide 2014 hazırlanıyor.

ESHOT şoförleri eyleme hazırlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aktarmalı toplu ulaşım düzenlemesi sonrasında yaşanan kriz, personeli vurdu. Artan çalışma saatleri sonrasında mağduriyet yaşadığını ileri süren otobüs şoförleri “Bir sabah ansızın” iş bırakmaya hazırlanıyor

Ihlara Vadisi geleceğe hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi' nin geleceğini şekillendirmek amacıyla bölgenin 20 yıllık vizyonunu oluşturacak yönetim planı hazırlanıyor...

Ayhan Şamlı: Plan hazırlama faaliyeti içerisine alınmadık!

CHP Grup Başkan Vekili Ayhan Şamlı, stratejik plan hazırlanırken CHP grubu olarak kendilerinin de fikirlerinin alınmasının daha sağlıklı olacağını söyledi. Şamlı 'Plan hazırlama faaliyeti içerisine alınmadık' dedi.

vasiyet hazırlanırken uygulanması gerekenler Haberi

vasiyet hazırlanırken uygulanması gerekenler

Vasiyet hazırlama şartları!

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor.Vasiyetnamenin geçerli olabilmesi için resmi şekilde düzenlenmesi gerekiyor.Aksi halde geçerli sayılamıyor.


Vasiyetname resmi,el yazılı ve sözlü olarak üç şekilde yapılabiliyor.

Vasiyetname çeşitlerinden biri olan Resmi Vasiyetname, iki tanıkla yapılıyor. Resmi Vasiyetname'nin Sulh Hakimi, noter ya da yetkilisi tarafından yapılması gerekiyor. Söz konusu bu tanıkların; vasiyetnamenin kendi önlerinde yapıldığını ve miras bırakanın akıl sağlığının yerinde olduğunu, vasiyetnamenin memur tarafından miras bırakana kendi önlerinde okunduğunu ve onun vasiyetnamenin son arzularını içerdiğini beyan ettiğini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalıyorlar.


Miras bırakanın kendi el yazısıyla yazdığı vasiyetname ise el yazısı vasiyetnamesi adını alır. Bu vasiyetnamede, vasiyetin yazıldığı yerin, tarihin yazılı olması gerekiyor. Daha sonra bu vasiyetname, Sulh Hakimi'ne bırakılıyor. 


El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı...