30 / 04 / 2024

vasiyetin iptali şartları

vasiyetin iptali şartları

Vasiyetname miras bırakanın resmi yazısı,el yazısı yada vasiyetnameyi sözlü olarak gerçekleştirmesiyle yapılabiliyor.Peki, vasiyetname iptal edilebilir mi?Vasiyetnamenin iptal edilebilmesi için gerekli şartlar nelerdir ?

Tapu iptali kaç yıl sürer?

Tapu iptaline dair bilinmesi gereken birtakım hususlar vardır. Tapu iptali davası açacak kişiler, bu davanın nasıl bir dava olduğunu ve şartlarının neler olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!

Süreyya Beşe'nin çocukları vasiyet iptal davası açtı!

Kilisli işadamı Süreyya Beşe, vasiyetinde mirasın büyük bölümünü en küçük çocuğu Süreyya Can Beşe’ye bıraktı. Hem üvey kardeşler hem de öz abla, vasiyetin iptali davası açtı

Halis Toprak’ın kızları şirketlere kayyum atanmasını istedi!

Vefat eden ünlü sanayici Halis Toprak’ın daha açılmayan vasiyetinde, ‘evliliğinin iptali’ davası açan 2 kızını mirasından men ettiği ortaya çıktı. Vasiyetin iptali davası açan kızları da şirketlere kayyum atanmasını istedi

Vasiyetin iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetin iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetin iptali davası nasıl açılır? Vasiyetin iptali davası hangi hallerde açılır?

Tapu iptali davası şartları!

Tapu tescilinde bulunan yanlışlıkların düzeltilmesi için tapu iptal davası açılabiliyor. İşte, tapu iptali davası şartları!

Vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından bir dilekçe ile hukuk mahkemesine açılabiliyor. İşte vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015..

Noterde parmak basma işlemiyle yapılmış bir vasiyetin iptali nasıl olur?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu 'Babaannem 30 sene önce sahibi olduğu evi babama vermiş.Babaannemin okuma yazması yoktu, noterde parmak basarak bu işlemi yapmış. Babaannem vefat edince babamı

Zorunlu deprem sigortası iptali!

Zorunlu Deprem Sigortası zorunlu bir poliçe olup ancak Genel Şartlar C2 "Sigorta Ettirenin Beyan Yükümlülüğü Ve İptaller" maddesi gereğince iptal edilebiliyor. İşte, zorunlu deprem sigortası iptali!

Çevre görevlisi belgesi iptali!

Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve firmalar yeterlik şartlarının devam edip etmediği ve yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği yetkili makam tarafından denetleniyor. Denetim sonrasında, çevre görevlisi belgesi iptali söz konusu olabiliyor...

Tapu iptali davasında yetkili mahkeme!

Tapu iptali ve tescili davası tapuda ki yanlışlıkların ve varsa usulsüzlüklerin giderilmesi için açılıyor. Peki, tapu iptali ve tescili davası açabilmek için nereye başvuru yapılıyor? Tapu iptali davasında yetkili mahkeme neresi?

Tapu iptalinin şartları!

Tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Ancak davayı açabilmek için bazı şartların olması gerekiyor. Peki, tapu iptalinin şartları nelerdir?

Tapu iptali ve tescil davası bilirkişi raporu!

Tapunun kanuna uygunsuzluğu ya da tapunun usulsüz olarak düzenlenmesi durumunda tapu iptali ve tescil davası açılabiliyor. Dava bilirkişinin kararı ile sonuçlanıyor. İşte, tapu iptali ve tescil davası bilirkişi raporu örneği..

Tapu iptali ve tescil davası nasıl açılır?

Tapu iptali ve tescil davası tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesine başvuru yapılması gerekiyor? Peki, davanın açılması için gereken şartlar neler? Tapu iptali ve tescil davası nasıl açılır?

vasiyetin iptali şartları Haberi

vasiyetin iptali şartları

Vasiyetname iptal edilebilir mi?

Medeni kanun hükümlerine göre vasiyetname uygun şartlara göre hazırlandığında geçerli oluyor.Aksi halde vasiyetnamenin geçerliliğinden söz edilemiyor.Vasiyetname hazırlanabildiği gibi vasiyetnamenin iptali de istenebiliyor.


Vasiyetin iptali durumları kanunda şu şekilde belirtiliyor:

1.Tasarruf mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Tasarruf yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa,

3. Tasarrufun içeriği, bağlandığı koşullar veya yüklemeler hukuka veya ahlâka aykırı ise,

4. Tasarruf kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa iptali söz konusu olabiliyor.


İptal davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor.


Dava, ölüme bağlı tasarrufun tamamının veya bir kısmının iptaline ilişkin olabiliyor.


İptal davası açma hakkı, davacının tasarrufu, iptal sebebini ve kendisinin hak sahibi olduğunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl ve her hâlde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın geçmesi tarihinin üzerinden, iyi...