09 / 01 / 2025

Vasiyetname şekil şartı

Vasiyetname şekil şartı

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet tapuya nasıl tescil edilir?

Artçı mirasçı nedir?

Türk Medeni Kanunu'nun 521. maddesi, bir kişinin ölümü sonrasında malvarlığının nasıl dağıtılacağını düzenlemektedir. Bu süreçte vasiyetname yoluyla artçı mirasçı ataması yapılır. Peki artçı mirasçı nedir, hangi durumlarda belirlenir? Artçı mirasçı hakkında bilinmesi gerekenler...

WhatsApp resmen şekil değiştirdi! Artık üzerimize giyeceğiz!

Hemen hemen herkesin telefonunda yer alan mesajlaşma uygulaması kullanıcılarına öyle bir güncelleme uyguladı ki duyanlar kulaklarına görenler gözlerine inanmadı. WhatsApp yeni özelliği ile artık giyilebilir bir uygulama haline gelecek.

Konut finansmanı sözleşmesi 2016!

Konut finansmanı sözleşmenin hangi hükümleri içermesi gerektiği, şekil şartı ile sözleşmeyi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları yönetmelikte açıklanıyor. İşte konut finansmanı sözleşmesi 2016 örneği..

Resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Noter, sulh yargıcı gibi resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Bu vasiyetname düzenlenirken şekil şartlarına uyulması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Kira kontratı olmadan tahliye nasıl olur?

Kira anlaşmasının herhangi bir şekil şartı bulunmuyor. Kanunen yazılı sözleşme yapılması zorunlu olmaması nedeni ile kimi kiralamalar sözlü yani sözleşmesiz olarak da yapılabiliyor. Peki, kira kontratı olmadan tahliye nasıl olur?

Maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer alan hükümlere göre, maketten konut sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçersizse ne olur?

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için şekil şartına uygun bir şekilde imzalanmış olması gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçersizse ne olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı!

Müteahhit ile yapılacak kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçerlilik şartı nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı var mı?

Devremülk sözleşmesi şekil şartı!

Devremülk sözleşmeleri, 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan yönetmelik kapsamında devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesi şekil şartı nedir?

Kira sözleşmesinin şekil şartı nedir?

Mesken ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanması muhtemel problemlere karşı ispat özelliği taşıyor. Peki, kira sözleşmesinin şekil şartı nedir? Sözleşme nasıl olmalı?

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu 2015!

Konut kredisi kullanan tüketiye sözleşmeden önce bilgi formu veriliyor. Bu formun şekil şartına uygun olması ve bir örneğinin tüketiciye verilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu 2015...

Satış vaadi sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Hukukumuzda gayrimenkul alım satımının en temel devri tapuda yapılan tescildir. Sıkı şekil şartı dediğimiz bu usulle taraflar arasında yapılan sözleşmelerin geçersizliğine vurgu yapılmış ve tapu devri esas kılınmak istenmiştir

Vasiyetname şekil şartı Haberi

Vasiyetname şekil şartı

Vasiyet tapuya nasıl tescil edilir?

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. 


Vasiyette bulunan kişi, yani vasiyetçi bir vasiyetname hazırlayarak, Ölümünden sonra yapılmasını istediklerini el yazısıyla, resmi ya da sözlü olarak bildirebiliyor.  Vasiyetnamenin geçerli olabilmesi için yasal sınırlamalara ve biçimlere uyulması zorunlu oluyor. 


Vasiyette bulunan kişi, malvarlığını belirli yasal sınırlamalar içinde istediği gibi paylaştırabiliyor. Ama eşinin ve çocuklarının tümüyle miras dışı bırakılması genellikle söz konusu olamıyor.


Bir kimse mirasçı olarak alt soyu (çocukları), ana, baba, veya eşinin bulunması halinde, bu kimselerin mirastaki saklı paylarının dışında kalan kısmını vasiyet edebiliyor.  Bu mirasçıların hiçbiri yoksa mirasın tamamı vasiyet edilebiliyor. 


Saklı pay

1- Altsoy için yasal miras payının yarısı

2- Ana ve babadan her...