18 / 05 / 2024

vasiyetname ücreti

vasiyetname ücreti

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname masrafları nelerdir? Vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?

Noter vasiyetname ücreti 2022!

Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden belli tutarda harç tahsil ediyor. Peki, noter vasiyetname ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

İmar durumu belgesi ücreti 2015!

Bir arsanın imar planları kapsamındaki yeri, imar durum belgesinde belirtiliyor. İmar durumu belgesi gerekli belgelerin temini ve harcın ödenmesi halinde bağlı olunan belediyeden alınabiliyor. Peki, imar durumu belgesi ücreti 2015 ne kadar?

TOKİ Ordu Mesudiye başvuru ücreti ne kadar?

Daire fiyatları minimum 68 bin 37 TL olarak belirlenen TOKİ Ordu Mesudiye Projesi'nde başvurular yarın başlıyor. Peki TOKİ Ordu Mesudiye başvuru ücreti ne kadar?

İfraz işlemi ücreti 2015!

İfraz ile; ilgilisinin talebi üzerine, bir parselin imar Kanunu'nun 15 ve 16 nci maddeleri uyarınca iki yada daha fazla parçalara bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemi ücreti 2015 ne kadar?

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015!

Taşınmazına kamulaştırmasız el atma yöntemi ile el konulan malikler, bir avukat aracılığı ile bedel tazminatı davacı açabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015 ne kadar? İşte vekalet ücreti 2015..

İpotek tesis ücreti ne kadar?

İpotek, ister borçlunun mülkiyetinde olsun ister borçlunun mülkiyetinde olmasın, borç nedeni ile tapu üzerine konulan güvence olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ipotek nasıl konur? İpotek tesis ücreti ne kadar?

Tapu döner sermaye ücreti hangi hallerde ödenir?

Tapu dairesinde yapılan işlemler için belli oranlarda harçlar ödeniyor. Bu harç oranları işlemin türüne göre değişiyor. Masraflar arasında döner sermaye ücreti de bulunuyor. Peki, tapu döner sermaye ücreti hangi hallerde ödenir?

Tapu döner sermaye ücreti 2015!

Gayrimenkul satış işlemleri belli masraflar ödenerek yapılıyor. Tapu harcı, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, tapu döner sermaye ücreti 2015 ne kadar?

Apartman yöneticisi ücreti ne kadar?

Bünyesinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olan apartmanlarda yönetimin kurulması zorunlu oluyor. Apartmana yönetici malikler tarafından seçiliyor. Peki, apartman yöneticisi ücreti ne kadar? İşte apartman yönetici ücretleri..

vasiyetname ücreti Haberi

vasiyetname ücreti

Vasiyetname masrafı 2016!

Vasiyetname ile kişi, sahip olduğu taşınmaz malları üzerinde öldükten sonraki zaman için tasarruf yapabiliyor.


Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Bu işlem vasiyetname ile yapılıyor.


Mirasbırakan vasiyet işlemini resmî şekilde veya el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Vasiyetnamenin resmi olarak yapılabilmesi için iki tanığın katılması gerekiyor. Resmî vasiyetname tanıklarla birlikte resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor.


Hazırlanan vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanıyor. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor. Peki, vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?


Vasiyetname masrafı 2016

Medeni Kanunun 479 uncu maddesine göre sulh hakimi tarafından tanzim edilen resmi vasiyet senetleri:


a)Belli bir meblağı ihtiva...