07 / 05 / 2024

vasiyetname yapma şartları 2015

vasiyetname yapma şartları 2015

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname şartları neledir? Vasiyetname ne zaman geçerli olur? İşte vasiyetname yapma şartları..

Kültür ve Turizm Bakanlığı 47 Memur personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek üzere 47 memur personel alımı yapma kararı almıştır. Bu alımlar, en az lise mezunu adaylar arasından yapılacaktır ve KPSS puanı da değerlendirilecektir. Belirli şartlar ve kanun kapsamında yapılacak olan alımların detayları haberde...

Vasiyetname nedir? Şartları nelerdir?

Vasiyetname, miras meselelerinde usulüne göre yapılması gereken bir belgedir. Birçok farklı şekilde olan bu belgenin oluşturulması için tanıklar gerekir. Peki vasiyetname nedir, hangi şartlarda oluşturulur ve çeşitleri nelerdir? İşte vasiyetname ile ilgili önemli bilgiler...

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

5 maddede sözlü vasiyetname ile gayrimenkul bırakma!

Sözlü vasiyetname düzenleyebilir miyim? Sözlü vasiyetname yapabilmenin şartları nelerdir? Sözlü vasiyetname nasıl yapılır? Video, ses kaydı gibi araçlarla sözlü vasiyetname yapabilir miyim? Sözlü vasiyetname nasıl geçersiz olur? Avukat Kadir Kurtuluş yazdı...

Şehircilik Bakanlığı müteahhitlik yapma şartlarını duyurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulmasına yönelik yönetmeliği, Resmi Gazete ile duyurdu. 

5 soruda arsaya ev yapma şartları!

Arsası üzerinde ev inşa etmek isteyenler nereye başvurmalı? Arsaya ev yapmak için nereden izin almalı? İşte 5 soruda arsaya ev yapma şartları..

Sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Kanunen mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabiliyor. Peki, sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Sözlü vasiyet sadece olağanüstü durumlarda ve diğer iki yöntemin uygulamasının imkansız olduğu hallerde yapılabiliyor. İşte, sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Noter, sulh yargıcı gibi resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Bu vasiyetname düzenlenirken şekil şartlarına uyulması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetname bazı hallerde geçersiz kabul edilebiliyor. Peki, vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir? Vasiyetname ne zaman geçersiz olur?

Vasiyetname yapma şartları!

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname şartları neledir? Vasiyetname ne zaman geçerli olur? İşte vasiyetname yapma şartları..

El yazılı vasiyetnamenin geçerlilik şartları!

Vasiyetname; resmi vasiyetname, el yazılı vasiyetname ve sözlü vasiyetname olmak üzere üç farklı biçimde düzenlenebiliyor. Peki, el yazılı vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Sözlü vasiyetname şartları!

Sözlü vasiyetname en zor vasiyetnamelerden biri ve ve olağan üstü koşullar için düşünülmüş bir vasiyet türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

vasiyetname yapma şartları 2015 Haberi

vasiyetname yapma şartları 2015

Vasiyetname yapma şartları!

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor.


Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname şartları neledir? Vasiyetname ne zaman geçerli olur?


Vasiyetname şartları..

Resmî vasiyetname; Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.


Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan eder.


Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde yapıldığını ve mirasbırakanı tasarrufa ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalarlar. Vasiyetname içeriğinin tanıklara bildirilmesi zorunlu değildir.


El yazılı vasiyetname; El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış...