27 / 04 / 2024

vasiyetname yoksa mallar nasıl paylaşılır

vasiyetname yoksa mallar nasıl paylaşılır

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mallarının ne olcağına dair yapılan resmi,yazılı ya da sözlü işleme verilen isimdir.Peki,vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

Atayurt İnşaat Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Kırtasiye Paz. Tic ve San. Ltd. Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Atayurt İnşaat Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Kırtasiye Paz. Tic ve San. Ltd. Şti. İstanbul Şubesi 500 bin TL sermaye ile 14 Kasım'da açıldı.

Atatürk İnşaat Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Kırtasiye Paz. Tic. ve San. Ltd Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Atatürk İnşaat Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Kırtasiye Paz. Tic. ve San. Ltd Şti. İstanbul Şubesi 500 bin TL sermaye ile bugün açıldı. 

10 soruda aile malları ortaklığı nedir?

Aile ve akrabalar tarafından aile malları ortaklığı kurulabiliyor. Peki, aile malları ortaklığı nasıl kurulur? Aile malları ortaklığı hangi hallerde sona erer? İşte yanıtı..

Murat Başoğlu'nun mallarına tedbir kondu!

İzmir ve İstanbul’daki iki mülkünü 20 milyon TL’ye satışa çıkaran sunucu Murat Başoğlu'nun mallarına tedbir konuldu. Başoğlu'nun mallarına tedbir koyduran Selçuk Kabadayı, evlerin satışını engelledi.

Gülnara Kerimova'nın mallarına haciz işlemi!

Yolsuzluktan beş yıl hapis cezası alan Gülnara Kerimova'nın malları için haciz işlemi başlatıldı. Kerimova'nın 12 ülkede 1.5 milyar dolarlık serveti çıktı.

Ramizoğlu Gıda İnşaat Otomotiv Akaryakıt Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ramizoğlu Gıda İnşaat Otomotiv Akaryakıt Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Atakan Bozan tarafından 40 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Blc Balcı Grup İnşaat Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Blc Balcı Grup İnşaat Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Limited Şirketi Ömer Balcı tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Hazineye ait taşınmaz mallar hakkında kanun teklifi verildi!

İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve 13 Milletvekili, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi..

Vasiyetname örneği 2017!

Vasiyetname, bir kimsenin ölümünden sonrası için belirli kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırladığı metin oluyor. İşte vasiyetname örneği 2017..

Kapatılan il özel idarelerine ait malların devri TBMM'de!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve 21 Milletvekili, kapatılan il özel idarelerine ait malların devri ile ilgili Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi verdi..

Buzz Mimarlık İnşaat Danışmanlık Taahhüt Tüketim Malları Limited Şirketi kuruldu!

Buzz Mimarlık İnşaat Danışmanlık Taahhüt Tüketim Malları Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Mahmut Sami Başak ve Sinan Cem Eryaşar ve Gamze Eryaşar imzasıyla kuruldu.

Viptek İnşaat Malzemeleri Zemin Kaplama Telekomünikasyon Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. kuruldu!

Viptek İnşaat Malzemeleri Zemin Kaplama Telekomünikasyon Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. 50 bin TL sermaye ile bugün İsmail Kaya imzasıyla kuruldu.

vasiyetname yoksa mallar nasıl paylaşılır Haberi

vasiyetname yoksa mallar nasıl paylaşılır

Vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Miras bir kimsenin ölümü anında, akrabalarına kalacak olan bütün malları, hakları, borçları ve hukuki durumları olarak karşımıza çıkıyor. 


Vasiyet ise ya da vasiyetname olarak da bilinen, bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak ifade ediliyor.Miras aktarmanın başlıca biçimi olarak karşımıza çıkıyor.


Vasiyet işleminde buluna kişi işlemi resmi,yazılı ya da sözlü olarak gerçekleştirebiliyor.Vasiyetnamenin geçerli olması yasal kurallara uygun olup olmamasına bağlı oluyor.Kanunlara uygun hazırlanmayan bir vasiyetname geçerli sayılmıyor.


Vefat eden kimsenin ardından miras paylaşımı yapılabilmesi için eğer bir vasiyetname yoksa miras paylaşımı,mirasçılık durumları belli olduktan sonra her bir miras bırakan için ayrı ayrı olmak üzere terekenin tespiti davası açılması gerekiyor.  Bu davalarda yapılacak araştırma ve tespit neticesinde edilebilen mal varlığı...