20 / 05 / 2024

vasiyetnamenin bozulması durumları

vasiyetnamenin bozulması durumları

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağı ve ne şekilde taksim veya tasarruf edileceğine dair kişinin isteklerini belirten hukuki belgeye deniyor.Peki,vasiyetname hangi hallerde bozulur?

Zor durumlar için kenarı ne kadar para konulmalı? İşte detaylar

Ekonomik istikrarsızlık dönemlerinde, acil durumlar için tasarruf oluşturmak hayatî bir önem taşıyor. Finans uzmanları bu biriktirme miktarının evlerin gelirleri ve harcamalarına göre değişebileceği düşünülüyor...

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021!

Vasiyetnamenin tamamının ya da bir kısmının geriye dönük bir şekilde ortadan kaldırılması için vasiyetname davası açılarak, iptal ediliyor. Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021...

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

İndirimli emlak vergisinde özellikli durumlar!

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından yararlanabilmek için Türkiye sınırları içinde “tek eve sahip olmak ve evin brüt alanının 200 metrekareyi aşmaması” gerekiyor. işte İndirimli emlak vergisinde özellikli durumlar...

Konut sigortasının kapsamadığı durumlar!

Evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar, geniş kapsamı sebebiyle konut sigortası yaptırıyor. Peki konut sigortası hangi durumları kapsamaz? İşte konut sigortasının kapsamadığı durumlar...

Konut sigortasının karşılamadığı durumlar!

Evini güvence altına almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de konut sigortasının karşılamadığı durumların hangileri olduğu. Konut sigortası yaptıracak ev sahipleri, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını araştırıyor. İşte konut sigortasının karşılamadığı durumlar.

Konut sigortası hangi durumları karşılamaz?

Evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar konut sigortasının karşılamadığı durumları merak ediyor. Konut sigortası yaptıracak kişiler, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını öğrenmek istiyor. Peki konut sigortası hangi durumları karşılamıyor?

Elazığ'da depremzedelerin yeni evlere kira ödeyecek durumları yok!  

Elazığ'da yaşanan 6.8'lik deprem sonrasında çadırlarda kalan vatandaşlar, yeni yapılacak evlerde oturmak için kira ödeyecek durumları olmadığını söyledi...

İzmir'de yıkılmasına karar verilen okullar ve yapım durumları mecliste!

İzmir'de 2016-2019 yıllarında yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen okullar ve yapım durumları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Çanakkale'deki okulların depreme dayanıklılık durumları mecliste!

Çanakkale'deki kamu binaları ve okulların depreme dayanıklılık durumları meclis gündemine taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Dava için mahkeme bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016..

Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi!

Mirasbırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar veya lehine vasiyet yapılanlar tarafından Vasiyetnamenin İptali Davası açılabilir. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi..

vasiyetnamenin bozulması durumları Haberi

vasiyetnamenin bozulması durumları

Vasiyetname hangi hallerde bozulur?

Vasiyetname resmi,el yazısı ve sözlü olarak yapılabiliyor.Resmi vasiyetname, Sulh Hukuk Hakimi ve noter ile birlikte iki tanık huzurunda memurun vasiyetnameyi okuması taraflarında kabul etmesi ve imzalanmasıyla yapılıyor.


Resmi el yazısıyla vasiyetname,miras bırakanın el yazısıyla yazdığı vasiyetname oluyor.Vasiyetnamenin yazıldığı yer ve tarihin yazılı olması gerekiyor.Tanığa gerek duyulmadan yapılabiliyor.Sulh Hukuk Mahkemesine başvurulmasıyla vasiyetname gerçekleşiyor.


Sözlü vasiyetname ise yakın ölüm tehlikesi,tabii afetler,Miras bırakanın yaşadığı yerin dış dünya ile ulaşımının kesilmesi,amansız hastalık, bulaşıcı hastalık ve salgın halleri, savaş gibi olağanüstü durumlar da yapılabiliyor.


Vasiyetnamenin iptali yada bozulması durumları da olabiliyor.Medeni Kanun hükmüne göre vasiyetnamenin bozulması için maddeler şu şekildedir:


A. İptal davası

I. Sebepleri

MADDE 557.- Aşağıdaki sebeplerle ölüme bağlı bir tasarrufun iptali için dava açılabilir:


1. Tasarruf mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Tasarruf yanılma,...