23 / 12 / 2024

vasiyetnamenin iptali hangi mahkemede açılır

vasiyetnamenin iptali hangi mahkemede açılır

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme hangisidir? Vasiyetnamenin iptali davası nerede açılır?

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptal davaları yapılmaktadır. Tapu iptali hangi durumlarda yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan bir davadır. Peki, Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021!

Vasiyetnamenin tamamının ya da bir kısmının geriye dönük bir şekilde ortadan kaldırılması için vasiyetname davası açılarak, iptal ediliyor. Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021...

Tapu iptali hangi şartlarda yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir kız, üç erkek kardeşiz. Annem mülkiyeti kendine ait bir parsel gayrimenkulü kardeşimize devretti. 2010’da kendisi ve kardeşine ait bir parseli erkek kardeşi mirasçılarıyla enişteme satışı yapılmış. Annem vefat etti, tapuyu iptal ettirebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, bir gayrimenkulün ileri bir tarihte satın alınması için taraflar arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali hangi durumlarda gerçekleşir?

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Dava için mahkeme bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016..

Vasiyetin iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetin iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetin iptali davası nasıl açılır? Vasiyetin iptali davası hangi hallerde açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi!

Mirasbırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar veya lehine vasiyet yapılanlar tarafından Vasiyetnamenin İptali Davası açılabilir. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi..

Vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme hangisidir? Vasiyetnamenin iptali davası nerede açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası, vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır? İşte yanıtı..

Vasiyetnamenin geçersiz olduğu durumlar!

Vasiyet, bir kimsenin, kendi mal varlığı üzerinde yaptığı ölüme bağlı bir tasarruf şekli olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyetname hangi durumlarda geçersiz sayılıyor? İşte, vasiyetnamenin geçersiz olduğu durumlar!

Sözlü vasiyetnamenin iptali!

Sözlü vasiyetname, miras bırakanın son arzusunu iki tanığa açıklaması ve tanıkların bu açıklamaları uygun şekilde yazmaları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sözlü vasiyetnamenin iptali nasıl olur? İşte, sözlü vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyetname bozulur mu?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmi memur tarafından düzenleniyor. Peki, resmi vasiyetname bozulur mu? Resmi vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

vasiyetnamenin iptali hangi mahkemede açılır Haberi

vasiyetnamenin iptali hangi mahkemede açılır

Vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor.


Bu dava belli koşullarda açılıyor. Vasiyetten faydalananlara yöneltiliyor. Davacı, ileri sürdüğü iptal sebeplerini ispatlarsa, vasiyetnamenin iptaline; aksi halde davanın reddine karar verilir.


Vasiyetnamenin iptali davası sebepleri:

1. Vasiyetname mirasbırakanm tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Vasiyetname yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa,

3. Vasiyetnamenin içeriği, bağlandığı koşullar veya yükle­meler hukuka veya ahlaka aykırı ise,

4. Vasiyetname kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa.


Vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme:

Vasiyetnamenin iptali davası Asliye Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Bu dava için yetki mirasbırakanın son yerleşim yeri Asliye Hukuk Mahkemesi’nde oluyor.



Vasiyetname harçları 2016!




Işıl Seren...