05 / 05 / 2024

Vasiyetnamenin saklanması

Vasiyetnamenin saklanması

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetin noterde onaylatılması zorunlu mudur? Vasiyetname nerede saklanır? İşte yanıtı..

Ölüme bağlı tasarrufların şekilleri!

Ölüme bağlı tasarruflar ile ilgili yasal düzenlemelerin yer aldığı Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre ölüme bağlı tasarrufların şekilleri nelerdir? İşte ölüme bağlı tasarruflar ve kanun hükümleri...

Bir tıkla hesabınız anında boşaltılabilir, uzmanlar uyarıyor! Hemen bakın

"2023 Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” hukuk ve bilişim alanında uzmanları bir araya getiriyor. Zirvede kişisel verilerin saklanması ve bu konudaki tehlikeler masaya yatırılacak.

Yiyeceklerini Göz Hizasında İsteyenler İçin, Profilo Alttan Donduruculu Buzdolapları Mart 2022 Fiyat Listesi…

Gıdaların saklanması konusunda ihtiyaç duyulan buzdolabı seçimi oldukça önemlidir. Profilo alttan donduruculu buzdolaplarını ve fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

Vasiyetname nasıl yapılır? İşte o 3 yol! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasiyetnamenin nasıl yapılacağını ve yollarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Murat Levent Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2013 günü beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Murat Levent Tatlıcı’nın Amerikalı eşi Donna Marie Tatlıcı, kayınvalidesi Sevil Tülin Turner’e dava açtı. Amerikalı gelin, eşi Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce ABD’de hazırladığı vasiyetnamenin Türkiye’de de tanınmasını talep etti.

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021!

Vasiyetnamenin tamamının ya da bir kısmının geriye dönük bir şekilde ortadan kaldırılması için vasiyetname davası açılarak, iptal ediliyor. Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021...

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetnamenin geçerliliği kesin midir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Hiç evlenmemiş bir bayanım. Anne ayrı soğuk ilişkileri olan kardeşlerim var. Mirasımı resmi vasiyetname ile öz kardeşlerime bırakabilir miyim? Vasiyetname geçerliliği kesin midir?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Vasiyetnamenin noterde verilmesi yeterli midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "Noter işlemi yeterli olur" başlıklı soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı...

TBMM'ye Demokrasi Müzesi kurulacak!

TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün darbe girişiminde TBMM'nin bombalanmasına ilişkin, "Başbakanımızın bulunduğu odanın ve onun çevresindeki bomba izlerinin saklanmasını ve 'Demokrasi Müzesi' adı altında bir mekan olarak muhafazasını uygun gördük." dedi.

Esin Afşar’ın mirası paylaşılamadı!

Beş yıl önce vefat eden sanatçı Esin Afşar, Bodrum’daki evinin tapusunu birinci eşinden olan kızı Pınar Afşar Bulut’un oğlu Hazal’a devretti. Sanatçının ikinci eşi Şener Aral ve oğlu, hem tapu hem de vasiyetnamenin iptalini istedi.

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Dava için mahkeme bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016..

Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi!

Mirasbırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar veya lehine vasiyet yapılanlar tarafından Vasiyetnamenin İptali Davası açılabilir. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi..

Vasiyetnamenin saklanması Haberi

Vasiyetnamenin saklanması

Vasiyetname nerede saklanır?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyet, miras aktarmanın başlıca biçimlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.


Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor.


Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana verir.


Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanır. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalar.


Peki, vasiyetnamenin elle yazılması durumunda vasiyetname nerede saklanır?


Elyazısı ile vasiyetnamenin noterede onaylatılması zorunluluğu bulunmuyor. Vasiyetname elle yazılarak evde herhangi bir yere konulabiliyor.


Belgeleme

MADDE 540.- Mirasbırakan tarafından görevlendirilen tanıklardan biri, kendilerine beyan...