02 / 05 / 2024

vasiyetnamenin tenfizi

vasiyetnamenin tenfizi

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Vasiyetnamenin tenfizi davası!

Vasiyetname, geçerli olup olmadığına bakılmaksızın tesliminden başlayarak bir ay içinde mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hâkimi tarafından açılıyor. Peki, vasiyetnamenin tenfizi davası nasıl açılır? Vasiyetnamenin tenfizi dava örneği...

Vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Kişiler vasiyetname ile, öldükten sonra sahip olduğu malların kime bırakmak istediğini belirtebiliyor. Vasiyetnamenin varlığı halinde mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor. Peki, vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Miras sözleşmesinin tenfizi!

Kişiler ölümlerinden sonra geçerli olmak şartıyla da hukuki işlemleri yapma hakkına sahiptirler. Buna göre miras sözleşmesinin tenfizi vasiyetnamenin miras bırakanın ölümünde yerine getirilmesi anlamına geliyor...

Vasiyetname nasıl yapılır? İşte o 3 yol! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasiyetnamenin nasıl yapılacağını ve yollarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Vasiyetin tenfizi harcı 2022!

Vasiyetin tenfizi işleminde bulunacak vatandaşlar bu sene ne kadar harç ödeneceğini araştırıyor. Peki, vasiyetin tenfizi harcı 2022 ne kadar oldu?

Murat Levent Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2013 günü beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Murat Levent Tatlıcı’nın Amerikalı eşi Donna Marie Tatlıcı, kayınvalidesi Sevil Tülin Turner’e dava açtı. Amerikalı gelin, eşi Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce ABD’de hazırladığı vasiyetnamenin Türkiye’de de tanınmasını talep etti.

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021!

Vasiyetnamenin tamamının ya da bir kısmının geriye dönük bir şekilde ortadan kaldırılması için vasiyetname davası açılarak, iptal ediliyor. Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021...

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetnamenin geçerliliği kesin midir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Hiç evlenmemiş bir bayanım. Anne ayrı soğuk ilişkileri olan kardeşlerim var. Mirasımı resmi vasiyetname ile öz kardeşlerime bırakabilir miyim? Vasiyetname geçerliliği kesin midir?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Vasiyetnamenin noterde verilmesi yeterli midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "Noter işlemi yeterli olur" başlıklı soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı...

Esin Afşar’ın mirası paylaşılamadı!

Beş yıl önce vefat eden sanatçı Esin Afşar, Bodrum’daki evinin tapusunu birinci eşinden olan kızı Pınar Afşar Bulut’un oğlu Hazal’a devretti. Sanatçının ikinci eşi Şener Aral ve oğlu, hem tapu hem de vasiyetnamenin iptalini istedi.

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Dava için mahkeme bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016..

Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi!

Mirasbırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar veya lehine vasiyet yapılanlar tarafından Vasiyetnamenin İptali Davası açılabilir. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi..

Vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme hangisidir? Vasiyetnamenin iptali davası nerede açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası, vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır? İşte yanıtı..

vasiyetnamenin tenfizi Haberi

vasiyetnamenin tenfizi

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Ancak bu işlem için öncelikle Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gidilmiş olması ve mahkemeden alınmış tenfiz kararı ve tescile yönelik yazı gerekli oluyor.

Tenfizine veya uygulanmasına tabirleri geçmese dahi vasiyetnamenin açılıp okunmuş ve tüm mirasçılar tarafından itiraz edilmemiş veya itiraz edilmiş olsa dahi bu itiraz ve davalar sonuçlanmış olduğu kararda belirtiliyorsa, bu karar bir tenfiz kararı olup uygulanabiliyor.  

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler

1- Gerçek Kişilerde Fotoğraf    İşleme taraf olan kişilerden birer adet fotoğraf(vesikalık)     
2- Bina Vasıflı Taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası.     
3- İlgili Belediyeden Alınmış Emlak Vergisi Değerini Belirtir Belge.        
4- Mahkemeden alınmış tenfiz kararı ve tescile yönelik yazı.        
5- Vasiyetnamenin onaylı bir örneği.    
6- Nüfus Cüzdanı...