05 / 05 / 2024

vasiyetten vazgeçilir mi

vasiyetten vazgeçilir mi

Vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor. Peki vasiyetten vazgeçilir mi? İşte vasiyetten dönme esasları...

Fed'in eli rahatladı mı? Faiz kararında artırım pas geçilir mi?

Fed faiz kararını 1 Şubat'ta açıklayacak. Piyasalarda olumlu bir hava estiriliyor. Peki piyasalar haklı çıkacak mı? Fed'den beklenen yumuşama adımı gelecek mi?

TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi?

TOKİ projesine başvurmuş ancak almaktan vazgeçmiş kimseler başvuru bedeline ne olacağını merak ediyor. Peki, TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi? İşte yanıtı...

Apartmanlarda yönetici seçilir mi atanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir apartmana dışarıdan profesyonel yönetici atandığı takdirde, profesyonel yönetici ile apartman arasında yapılan yöneticilik sözleşmesini apartman adına kim imzalamaya yetkilidir?" sorusunu cevapladı.

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

Siteden toplu yapıya geçilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'İki parselden oluşan bir sitede daire sahibiyim. Bir parselde 4 konut, diğer parselde 7 konut var. Parsellerde sekiz konuttan az olduğu için kat mülkiyeti çerçevesinde yönetimi kuramıyoruz. Bu durumda ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Denetçi maliklerden mi seçilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, Denetçi maliklerden mi seçilir sorusunun cevabının yer aldığı bir yazı kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi?

Yapı kayıt belgesi ile varsa yıkım ve para cezalarından vazgeçiliyor. Ayrıca, su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri de bağlanabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi? Yapı kayıt belgesi tapuya nasıl çevrilir?

Eataly, Bağdat Cadde'sinden vazgeçmiş!

Eatly yöneticileri Bağdat Cadde'sinde 20 milyon TL ciro hedefliyordu. Ancak Eatly ikinci şubeden vazgeçmiş...

İmar barışında tapu verilecek mi?

Yapı kayıt belgesi alan kimselerin yapısında varsa yıkım kararından ve para cezalarından vazgeçilecek. Daireye abonelikler bağlanabilecek. Peki, imar barışında tapu verilecek mi? 

Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Kat maliklerinin bağımsız oyalarıyla seçilen apartman yöneticisinin çeşitli görev ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kimler apartman yöneticisi olabilir? Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, ferdi ısınma sisteminden merkezi ısınma sistemine geçilir mi? Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartman yöneticisi kaç yılda bir seçilir?

Apartman yönetimi kat malikleri tarafından seçilen yönetici tarafından yönetiliyor.Kat malikleri kurulu yöneticiyi atayabiliyor.Peki, apartman yöneticisi kaç yılda bir seçilir?Eski yönetici yeni seçimde tekrar atanabilir mi?

1930 yılında Taksim Meydanı'nda havuz yapılmasından vazgeçilmiş!

1930 yılında Taksim Meydanı'nın tanzimine büyük bir gayretle başlanmış. Taksim Abidesi etrafında mermer havuz ile bahçe yapılacakmışsa da Belediye, havuzu inşa etmekten vazgeçmiş. Abidenin etrafında yalnız bahçe yapılacakmış.

vasiyetten vazgeçilir mi Haberi

vasiyetten vazgeçilir mi

Vasiyetten dönme!

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor.


Vasiyetname resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Buna karşın vasiyetten yeni vasiyetname ile ve yok etme ile vazgeçilebiliyor.


Vasiyetten dönme şartları..

1. Yeni vasiyetname  ile

MADDE 542.- Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir.

Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından dönülebilir.


2. Yok etme ile

MADDE 543.- Mirasbırakan, yok etmek suretiyle de vasiyetnameden dönebilir.


Kaza sonucunda veya üçüncü kişinin kusuruyla yok olan ve içeriğinin aynen ve tamamen belirlenmesine olanak bulunmayan vasiyetname hükümsüz kalır. Tazminat isteme hakkı saklıdır.


3. Sonraki tasarruflar

MADDE 544.- Mirasbırakan, önceki vasiyetnamesini ortadan kaldırmaksızın yeni bir vasiyetname yaparsa,...