21 / 05 / 2024

Vatan Caddesi tartışmalı arazi

Vatan Caddesi tartışmalı arazi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Vatan Caddesi'ndeki arsanın park olarak değerlendirilmesine karar verdi.

1957'de Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar tüm arsalar belediye tarafından 60 milyon liraya satılmış!

1957 yılında belediye içinde bulunduğu borçlardan kurtulabilmek için Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar uzanan tüm arsaları 60 milyon TL'ye satmış.

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Murat Ongun'dan Fatih Vatan Caddesi'ndeki araziye ilişkin açıklama!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığınca el konulan, eski İBB yönetimince satın alınan Fatih Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı araziye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadıköy Göztepe’deki gökdelenlerin yan parseli özelleştirildi!

Kadıköy Göztepe’de tartışmalı şekilde inşa edilen gökdelenlerin yanındaki parsel için yıllardır devam eden davalar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı hazırladı. 8 bin 661 metrekarelik parsel 'özel' sosyal kültürel tesis alanına alındı.

Kanal İstanbul için kritik gelişme!

Kanal İstanbul için kritik bir gelişme yaşandı. Kanal İstanbul’un tartışmalı bilirkişi heyetinden olan H.A. “tehdit edildim” diye konuşarak, flaş bir adım attı...

Emlakçılıkta sanal gerçeklik gözlüğü dönemi yeniden başladı!

Koronavirüs salgını sonrasında sosyal mesafenin daha da önem kazanması emlakçılık sektörünü de etkiledi. Son yıllarda emlak sektörünün tartışmalı konusu olan VR gözlükler pandemi ile beraber yeniden gündeme geldi. 

Kıbrıs Rum kesiminde tartışmalı yatırım karşılığı vatandaşlık programı iptal edildi!

Güney Kıbrıs Rum yönetiminde "yatırım karşılığı vatandaşlık" programı sonlandırıldı.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Galata Kulesi’nde tartışmalı restorasyon!

İstanbul'un simge yapıları arasında yer alan Galata Kulesi’nde başlatılan restorasyon çalışmalarına İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, tepki verdi. 

İBB’den 25 soruda Kanal İstanbul broşürü!

İstanbul Büyükşehir Beledyesi tarafından hazırlanan "25 soruda Kanal İstanbul" broşüründe, tartışmalı projenin doğaya ve kente etkileri madde madde anlatıldı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul'daki arazisi 'konut+ticaret alanı' mı oldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergâhında aldığı tarla vasfındaki arazi proje, uygulama imar planlarıyla 'konut + ticaret alanı'na çevrildi. Araziye konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisleri gibi yapılar yapılabilecek.

Etiyopya, Hedasi Barajı'nın inşaatının yüzde 74'ünü tamamladı!

Etiyopya, gelecek ay doldurmaya başlayacağı tartışmalı hale gelen Hedasi Barajı'nın yüzde 74'ünü tamamlandığını açıkladı.

Söğütlüçeşme AVM Gar projesinde inşaat alanı arttı, kira bedeli aynı kaldı!

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Kadıköy Söğütlüçeşme’deki TCDD arazisine yapılması planlanan tartışmalı AVM’nin arkasında rant olduğu ileri sürüldü. İddialara göre, TCDD alana pazar kurdursaydı bile bugün en az aylık 4 milyon TL kazancı olacaktı şimdi ise aylık 160 bin TL alacak...

Vatan Caddesi tartışmalı arazi Haberi

Vatan Caddesi tartışmalı arazi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 6 bin 400 metrekaresi, 368 milyon lira karşılığında bir firmadan satın alınan ve tamamı 13 bin metrekarelik arsanın imar planını "Molla Gürani Parkı Fikir Projesi" olarak değiştirdiğini açıkladı.

Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında yeni imar planı ele alınan Vatan Caddesi üzerinde bin 844 adayı kapsayan arsanın 1/1000 ve 1/5000 plan tadilatı gerçekleştirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, daha önce kısmen "park ve dinleme", "yüksek yoğunlukta konut", "2. derecede ticaret" ve "dini tesis" alanı olarak imar verilen arsada artık otel, konut ve ticaret maksatlı yapı inşa edilmeyecek. 

Meclisten oy çokluğuyla kabul edilen yeni Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'na göre, "Molla Gürani Parkı Fikir Projesi" kapsamında koruma altına alınan arsa, park, zemin altı otopark...