06 / 05 / 2024

Vatel Türkiye Kurucu Başkanı Ali Doğan Çamak

Vatel Türkiye Kurucu Başkanı Ali Doğan Çamak

Turizmciler kaliteli hizmet için yabancı stajyer istiyor. Turizmci kalifiye eleman sıkıntısını yabancı öğrenciyle çözmek istiyor. Sektör, "Yabancı öğrenciler Türkiye'de çalışmak istiyor. İzin verilirse her iki taraf da kazanır" diyor.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Yabancıların Türkiye'den gayrimenkul almasında etkili olan 6 faktör!

Big Property Agency Pazarlamadan Sorumlu Kurucu Ortağı Behzat Şimşek, yabancıların Türkiye'den gayrimenkul almasında etkili olan 6 faktörü anlattı.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Yabancılar gayrimenkulde Türkiye'den vazgeçmiyor!

Yabancı vatandaşların gayrimenkul yatırımında Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor. Yabancılara lüks konut satışı gerçekleştiren Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların gayrimenkul yatırımı hakkında değerlendirmede bulundu.

PROKULE Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırımları hız kesmiyor!

PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Kurucu Ortağı Gökhan Gürlek, PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık firmasının bugünkü ulaştığı noktayı, yaptıkları yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı.

Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğunu belirtti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı...

Türkiye’nin ilk Online Emlak Akademisi kuruldu!

Işıkören Danışmanlık kurucu ortakları Hilmi Işıkören ve Belgin Benek 2012 Şubat ayında Türkiye’nin ilk online emlak seminerlerini düzenlemesinin ardından 8 yıl sonra 2020 Şubat ayında Türkiye’nin ilk ‘Online Emlak Akademisi'ni kurdu.

Türkiye ile ABD arasında uzun vadede iş birliği yapılabilir!

Geopolitical Futures Kurucu Başkanı Friedman, "10 yıl sonra bugün çok farklı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Türkiye şimdi kendi sınırlarının güvenliğini sağlıyor. Türkiye kendi potansiyel müttefiklerini seçiyor." dedi.

Vivense CEO’su Kemal Erol: Türkiye'nin İkea'sı olacağız!

Türkiye’nin ilk online mobilya satış sitesini kurdu. Tasarımlarını kendisi yapıyor. Küçük üreticilere ürettirip, müşterilerine ulaştırıyor. Vivense kurucu ortağı ve CEO’su Kemal Erol,  "Türkiye'nin İkea'sı olacağız" diyecek kadar iddialı bir girişimci...  

Selman Öztürk: İnşaat malzemecisi Türkiye'de üretim yapmalı!

Decovita Seramik Kurucu Ortağı Selman Öztürk, Türkiye'de üretime geçerek ihracatçı hale gelmesinin başarısı öyküsünü anlattı. Öztürk, "Elektronik, mobilyacı, inşaat malzemecisi için de böyle olmalı. Herkesin Türkiye'de üretime yönelmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri hız kazandı!

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı’na katılan Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığını belirtti.

Yabancı yatırımcılara Türkiye'de kolaylık sağlanıyor!

Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, 2012'de yürürlüğe giren bir yasa ile yabancıların Türkiye'den ev alması için karşılıklılık şartının kaldırılmasıyla gayrimenkul satışlarının hız kazandığını kaydetti.

Hasan Rahvalı,"Türkiye müteahhitlikte oyun kurucu olmalı!"

Türkiye mütahitler oyun kurucu olmalı Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, 5. Boğaziçi Zirvesi kapsamında düzenlenen "Uluslararası Müteahhitlik: Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme İçin Verimli Altyapı Yatırımları" konulu panelde Türkiye'nin müteahhit

Vatel Türkiye Kurucu Başkanı Ali Doğan Çamak Haberi

Vatel Türkiye Kurucu Başkanı Ali Doğan Çamak

İddialı ve şık tesisleriyle dünyada adından söz ettiren Türk turizm sektörü hizmette aynı başarıyı yakalayamıyor. Kalifiye personel sorununu sıkça gündeme taşıyan sektör oyuncuları, yurtdışında turizm eğitimi almış yabancı öğrencilere Türkiye'de staj imkânı tanınmasını istiyor. Mevcut çalışma kanununa göre yabancı bir CEO ile 6 aylık staj için gelen öğrenciye aynı prosedürün uygulandığını belirten turizmciler, bunun düzenlenmesi gerektiğini vurguluyor. Sektör temsilcilerinin önerisi Türkiye'ye özgü bir 'work and travel' modelinin geliştirilmesi. 


KAPIDA BEKLİYORLAR 

Vatel Türkiye Kurucu Başkanı Ali Doğan Çamak, "Türkiye'nin turizm alnındaki hızlı yükselişi sadece uluslararası otel zincirlerinin değil aynı zamanda turizm alanında eğitim alan yabancı öğrencilerin de ilgisini buraya yöneltiyor. Hepsi Türkiye'de çalışmak için kapıda bekliyor" diye konuştu. Yabancılara yönelik uygulanan çalışma izninin uzun bir prosedür gerektirdiğini söyleyen Çamak, "Yabancı bir CEO'ya...