03 / 01 / 2025

Vefa hakkı vergileri

Vefa hakkı vergileri

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da biliniyor. Vefa hakkı satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı tutması anlamına geliyor. Peki, vefa hakkı nasıl tesis edilir?

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Vefa hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı olarak da adlandırılan vefa hakkı, gayrimenkul terimlerinden biridir. Bu haktan genelde banka kredisini ödemekte zorlanan kişiler yararlanabilmektedir. Peki vefa hakkı tam olarak nedir ve vefa hakkı nasıl kullanılır? İşte vefa hakkı ile ilgili tüm merak edilenler…

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredilerine konu gayrimenkulleri devrediliyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında kredilere konu taşınmazlar Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş'ye devredilmeye başlandı.

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu gayrimenkullerinin devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında Konya' nın Seydişehir ilçesinde bulunan 2 adet taşınmazın bulunduğu arsanın ve 7 Renk Projesine ait arsanın tapuların devirleri tamamlandı. 

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu taşınmazlarının tapu devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamı kapatmasının ardından, Kule Site AVM'deki 62 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 8 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 7 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'nin 8 bağımsız bölümün tapu devirleri tamamlandı. 

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar!

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu Maddesinin Birinci Fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) Bentlerindeki Oranların Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

ABD 'dijital hizmet vergileri' hakkında inceleme başlattı!

ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin uyguladığı dijital hizmet vergileri hakkında soruşturma başlattı.

Geri alım hakkında yabancı para dönemi!

Satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı tutmasına geri alım (vefa) hakkı deniyor.  Bu hak satıcıya, sattığı taşınmazı bedel karşılığında ve tek taraflı irade ile geri alma hakkı veriyor. 

Çarşamba Vefa AVM'nin 30 yıllık kullanım hakkı devrediliyor!

Çarşamba Belediye Başkanlığı, Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi'ni, 30 yıl süre ile işletilmesi amacıyla ihaleye çıkartıyor. Söz konusu ihalenin son teklif verme tarihi 25 Şubat 2016 olarak belirlendi

Samsun Vefa AVM'nin 10 yıllık kullanım hakkı devrediliyor!

Çarşamba Belediye Başkanlığı, Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi'ni, 10 yıl süre ile işletilmesi amacıyla ihaleye çıkartıyor. Söz konusu ihalenin son teklif verme tarihi 26 Haziran 2015 olarak belirlendi.

Vefa hakkı vergileri Haberi

Vefa hakkı vergileri

Vefa hakkı nasıl tesis edilir?


Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da biliniyor. Vefa hakkı satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı tutması anlamına geliyor.


Vefa hakkının saklı tutulması işlemi 10 yıl için tesis edilebiliyor. Vefa hakkının 10 yıllık tesis işlemi için satış işleminden sonra noterden düzenlenen sözleşme gerekli oluyor. Bu hususta sözleşmenin noterde düzenlenmiş olması önem teşkil ediyor. 


Noterce düzenlenmiş sözleşmenin tapuya ibrazı halinde malikin, sözleşmede yetki  verilmişse geri alım hakkı lehdarının talebi ile tapu kütüğüne şerh ediliyor.Vefa hakkının tesisi için tapuda  bazı belgeler isteniyor. 


Tapuda istenecek belgeler!

1. Noter tasdikli sözleşme

2. Talepte bulunan veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.

3. Taşınmaz malı niteliği bina ise Deprem Sigortası aranıyor.



Vefa hakkı nasıl tesis edilir?

Satış anında resmi senet düzenlenmek...