05 / 05 / 2024

Vehbi Koç müteahhitliği neden bıraktı

Vehbi Koç müteahhitliği neden bıraktı

Ankara Sanayi Odası’nın 50’nci yılı bugün kutlanıyor. 50 yılı anlatan ‘Bozkırdan Sanayinin Başkentine’ adlı kitapta sanayinin duayeni Vehbi Koç’la ilgili de ilginç bilgilere yer verilmiş...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Türkiye'nin en zengin kadını hakkında merak edilenler!

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? Türkiye'nin en zengin kadını Semahat S. Arsel kaç yaşında? Semahat Sevim Arsel kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

Erdem Şahin Yapı Müteahhitliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Şahin Yapı Müteahhitliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Ekrem Şahin tarafından kuruldu.

Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi için yeni imar planı!

Beykoz'da hayata geçirilmesi planlanan Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi'nin arazisindeki imar problemleri nedeniyle proje gecikmişti. Arazi için hazırlanan yeni plan dün askıya çıkarıldı.

Kadir Has Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği bölümü açıldı!

Günümüzde gerek nüfus artışı, gerek çevre koşulları İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne duyulan gereksinimi arttırıyor. Kadir Has Üniversitesi'nde bünyesine "İnşaat Mühendisliği" bölümünü ekledi...

Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi için imar planı hazırlandı!

Beykoz'da 223 bin 823,63 metrekarelik dev alanda yapılacak Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi için imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı...

Vehbi Koç Vakfı'ndan 26 milyon dolarlık 13 okul yatırımı!

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Genel Müdürü Erdal Yıldırım, 26 milyon dolarlık 13 okul yaptırıp Milli Eğitim’e hibe ettiklerini açıkladı. Yıldırım, 8-9 yıl önce yeni okullar yaptırmanın gündemlerine geldiğini söyledi.

Vehbi Koç’un evi özel bir sergi ile ziyarete açıldı!

Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un, yaz aylarında ailesiyle birlikte ikamet ettiği Sarıyer'deki Büyükdere Evi ilk kez bir sergi ile ziyarete açıldı. 

Mustafa Vehbi Koç Golf Sahası için düğmeye basıldı!

Mustafa Vehbi Koç Golf Sahası için düğmeye basıldı. Beykoz'da 223 bin 823,63 metrekarelik dev alanda yapılacak tesisin 2019'da işletmeye açılması planlanıyor..

Vehbi Koç Vakfı Özel Bodrum Hastanesi'ni satın aldı!

Koç Üniversitesi Hastanesi’ni işleten Vehbi Koç Vakfı (VKV) Sağlık Kuruluşları yönetimi Özel Bodrum Hastanesi'ni satın aldı. Vakıf, 5 yılda Bodrum’a 30 milyon dolarlık yatırım yapacak.

OKN İnşaat konut müteahhitliği yapacak!

OKN İnşaat'ın sahibi Orhan Yıldız, şirketin hedeflerinden ve projelerinden bahsetti. Yıldız, konut müteahhitliği yapmayı planladıklarını açıkladı.

Büyükçekmece Vehbi Koç caddesi yenileniyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kuba Cami ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Vehbi Koç Caddesi'nde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü başlatmış yol ve tretuvar çalışmalarını denetledi.

Vehbi Koç müteahhitliği neden bıraktı Haberi

Vehbi Koç müteahhitliği neden bıraktı

Ankara Sanayi Odası (ASO)  bugün 50. yaşını törenle kutlayacak.  Başlangıçta ‘Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’ olarak faaliyet gösteren odadan, 18 Kasım 1963’te, 259 sanayici ayrılarak Sanayi Odası kurmuştu.

50. yıl münasebetiyle Prof. Dr. M. Murat Baskıcı ve Doç. Dr. Bekir Koç’un hazırladığı ‘Bozkırdan Sanayinin Başkentine’ adlı kitapta ilginç anekdotlar var. Kitaba göre; birleşik dönemde odada İdare Heyeti Başkanlığı da yapan duayen sanayici Vehbi Koç, 1933’te Ankara Numine Hastanesi’nin inşaatını bitirip Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirince Sağlık Bakanı Refik Saydam tarafından gözlerinden öpülmüş. 

DÜNYA DEVİ ANKARALI

Vehbi Koç’tan ‘Dünya devi bir Ankaralı’ diye bahseden kitaba göre Koç, bu inşaat işinde 20-30 bin lira arası kazanç sağlamış. Devamında Ankara DDY Hastanesi, Cebeci Çocuk ve Doğum Hastanesi, Ankara Hastanesi gibi işleri alarak tamamlamış. Ancak sonra, inşaat işinin...