16 / 05 / 2024

Veli Efendi projesi

Veli Efendi projesi

Türkiye Jokey Kulübü'nün İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na hipodromun tescili için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ancak kurul toplam 612 bin metrekare araziyi 'kentsel sit' alanı ilan etti...

Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi meclise taşındı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi ile ilgili sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Cami'nin çevresi düzenleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamındaki düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde bulunan gece kulüpleri ve pavyonların yıkımı sürüyor.

Miskin Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miskin Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirket, Abdurrahman Yüzbaşıoğlu ve Serdal Özkoç ortaklığıyla 12 bin TL sermaye ile 2 Mart'ta Zeytinburnu, Veli Efendi Mahallesi'nde kuruldu.

Kırşehir Ahi Evran-ı Veli Külliyesi yükseliyor!

Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Projesi Kırşehir Belediyesi'nin desteğiyle yükseliyor. Projeyle ilgili konuşan Başkan Bahçeci, “Ahi Evran-ı Veli Külliye Projesi büyük bir sosyal sorumluluk projesidir” dedi.

Erzurum Veyis Efendi Konutları projesine start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi'ne start verilerek, riskli bina yıkıldı.

Erzurum Veyis Efendi Konutları'na start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir’in kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi’ne start verildi

Akser Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy Şubesi açıldı!

Akser Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy Şubesi, Engin Öndaş Şube Müdürlüğü'nde 15 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Bakırköy, Çırpıcı Mevki Veli Efendi Yolu'nda açıldı.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi ihale aşamasında!

Tarihi Sabit Efendi Konağı yapım ve Faik Baysal Kütüphanesi yenileme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’nin de ihale aşamasında olduğunu ifade etti.

Kadıköy Göztepe'ye avm ve konut projesi geliyor! İmar planı hazır!

Kadıköy Göztepe Mahallesi Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinde iki parsel, üzerinde inşa edilecek avm + konut projesi için birleştiriliyor... Kadıköy Belediyesi, 1/1000 ölçekli imar planını 9 Ekim 2014'te ilanen askıya çıkaracak...

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu projesi veli eğitimleri İstanbul'da tamamlandı!

Akıllı Yıldızlar’ın, İstanbul’da bu öğretim yılı uygulamaya geçilen okullarında eğitici ve öğrenci eğitimlerinin ardından veli eğitimleri de tamamlandı. Eğitimlerde enerji tasarrufu konusunda 800’e yakın veli bilgilendirildi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi'nde 200 bina restore edildi!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi, Ankara kalesi ile birlikte 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda üç etapta planlanıyor. Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresi inanç turizminin merkezi haline geldi...

TJK'nın Veli Efendi'nin tescili için yaptığı başvuru kabul edilmedi!

Türkiye Jokey Kulübü'nün İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na hipodromun tescili için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ancak kurul toplam 612 bin metrekare araziyi 'kentsel sit' alanı ilan etti...

500 bin metrekarelik dev parkın imarı tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dev park için Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerini kapsayan ve Veli Efendi Hipodromu'na komşu olan 500 bin metrekarelik araziyi adres göstermişti..

Veli Efendi projesi Haberi

Veli Efendi projesi

Veliefendi Hipodromu’nun Zeytinburnu’ndan taşınacağı iddiaları üzerine Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na hipodromun tescili için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ancak kurul toplam 612 bin metrekare araziyi ‘kentsel sit’ alanı ilan etti. Böylelikle İBB’nin şehir parkı için önü açıldı. Mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan alanlar için kullanılan ‘kentsel sit’ bölgelerinde yeni yapılaşma, ancak ilgili Koruma Kurulu’nun izni ile yapılabiliyor. Eğer hipodrom TJK’nın istediği şekliyle tescil edilseydi, buradaki arazi at yarışları haricinde bir amaçla kullanılamayacaktı. 

TJK geçen yıl İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na müracaat ederek Veliefendi Hipodromu’nun tescil edilmesini istedi. TJK, YTÜ Mimarlık Bölümü’nden Prof. Dr. Can Binan, Yrd. Doç. Dr. Banu Çelebioğlu, Yrd. Doç. Dr. Uzay Yergün’e rapor hazırlattı. Raporda Veliefendi...