08 / 05 / 2024

verasat ilamı masrafları

verasat ilamı masrafları

Bir kimsenin ölümü halinde yakınlarına miras bıraktığı takdirde, yasal olarak bu mirasın kimlere ne oranda kaldığını gösteren resmi belge olan veraset ilamı noterden de alınabiliyor. Peki, veraset ilamı noter ücreti 2015 ne kadar?

Tapu masrafları kime aittir?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılacak devir için öncelikle randevu alınıyor. Peki tapu masrafları nelerdir? Tapu masrafları kime aittir?

Konut tapusu masrafları 2015!

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemleri için harç ödemesi yapılıyor. İşte konut tapusu masrafları 2015..

Tapu masrafları hesaplama örneği!

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için birtakım masraflar ödeniyor. Peki, tapu masrafları nasıl hesaplanır? İşte tapu masrafları hesaplama örneği..

Hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapularda taşınmazın hangi bölgesinin hangi hissedara ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. İşte, hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

Emlak alım satım masrafları 2015!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi emlak alım satım işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf yapıyor. Peki, emlak alım satım masrafları nelerdir? Emlak alım satım masrafları 2015 ne kadar?

Konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemlerinde banka, tüketiciden bazı masrafları ödemesini isteyebiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, 2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Tapuda hibe masrafları 2015!

Tapuda hibe işlemlerinin gerçekleşebilmesi için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda hibe masrafları ne kadar? İşte, tapuda hibe masrafları 2015!

2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için, tapu dairesinde verilen hizmetin karşılığında tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

İpotek masrafları 2015!

Tapuya ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor. Peki, ipotek masrafları 2015 ne kadar?

verasat ilamı masrafları Haberi

verasat ilamı masrafları

Veraset ilamı noter ücreti 2015!

Veraset ilamı, bir kimsenin ölümü halinde yakınlarına miras bıraktığı takdirde, yasal olarak bu mirasın kimlere ne oranda kaldığını gösteren resmi belgeye deniyor.


Veraset ilamının alınabilmesi için mirasçılardan birinin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne giderek, veraset ilamı için başvuruda bulunmaları gerekiyor. 


Mirasçı olduğunu düşünen ve veraset ilamı başvuru dilekçesini Sulh Hukuk Mahkemesi'ne teslim eden herkes, bu belgeyi temin edebiliyor.


Mirasçılık belgesi olarak da bilinen veraset ilamı; 01.10.2011 tarihine kadar yalnızca sulh hukuk mahkemesinden alınırken, 6217 sayılı İdari Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 1512 sayılı Noterlik Kanununda yapılan değişiklik sonucunda, 01.10.2011 tarihinden itibaren mirasçılarca sulh hukuk mahkemesinin yanı sıra noterlerden de alınabiliyor. Peki, veraset ilamı noter ücreti 2015 ne kadar?


2015 yılında uygulanan noter harçları gereğince mirasçılık...