22 / 05 / 2024

vergi cezaları ödeme yerleri

vergi cezaları ödeme yerleri

Vergi cezalarının ödenmesi ve kalkması esasları, Vergi Usul Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre ceza, cezaya karşı vergi mahkemesinde dava açılmamışsa dava açma süresinin bittiği tarihten başlayarak bir ay içinde ödeniyor...

Geçici vergi uzatıldı mı, son ödeme tarihi ne zaman?

Vergi mevzuatında yapılan yeni düzenleme ile beraber, geçici vergi ödemeleri için beklenen süre uzatıldığı kaydedildi. Vergi mükelleflerinin merak ile beklediği 2024 yılına ait geçici vergi beyannamelerinin son teslim tarihi ve ödeme süresi hakkında önemli bir açıklama belirtildi.

Trafik cezalarında yeni karar: İndirimli ödeme süresi bir aya çıkarıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 15 günden bir aya çıkarıldı. İşte detaylar...

İdari para cezalarında taksit dönemi başlıyor. Bu haberi okumadan ödeme yapmayın!

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre idari para cezalarının ödeme süresi içinde taksitlendirilmesi talep edilebilecek. Cezalarda zaman aşımı, 3 ile 7 yıl arasında belirlendi. Uygulama Haziran’da başlayacak.

10 bin ehliyet iade edilecek! Hangi trafik cezaları af kapsamında? 

Vergi borcu cezaları siliniyor, taksitli ödeme dönemi geliyor, trafik ceza puanları kaldırılıyor. Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını duyurdu.

Cumhuriyet tarihinin en geniş borç yapılandırması yolda! Sigorta primi, vergi, cezalar…

Milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Borçlar için kapsamlı bir yapılandırma paketi geliyor. İşte detaylar!

5 bin lirayı aşan vergi cezalarında flaş gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Vergide 5 bin lirayı aşan özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Ayrıca 5 bin lirayı aşan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Söz konusu tutar, her yıl yeniden değerleme oranında yükseliyor.

Borcu olanlar dikkat! Vergi cezaları artırılıyor

Son dakika gelişmesi... Vergi cezalarının artırılması ve öğrenci affını içeren teklif, torba yasada yer alacak.  Öte yandan akaryakıta vergi artışı talebi de onaylanmadı.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Vergi cezaları ve pişmanlık zammında flaş gelişme! Siliniyor mu?

Borç yapılandırmasında milyonlarca vatandaşı sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Borç yapılandırması sisteminde vergi cezaları ve pişmanlık zammı silinmesi ile ilgili gerekli durumlar açıklandı. Milyonlarca vatandaşa büyük fırsat doğdu.

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaşa müjde! O borçlar siliniyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Vergi Cezaları ve Sigorta Primleri Dahil Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Emlak vergisi beyannamesinde bunlara dikkat!

30 Nisan 2021 tarihide dahil olmak üzere öncesinde sunulması gerektiği durumda bu kanun teklifinin yayımı tarihi itibarıyla emlak vergisi bildirisi yapmayanların belirtilen zaman ve şekilde hepsinin ödenmesi durumunda gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları uygulanmayacak.

vergi cezaları ödeme yerleri Haberi

vergi cezaları ödeme yerleri

Vergi cezalarının ödenmesi ve kalkması!

Vergi cezalarının ödenmesi ve kalkması ile ilgili yasal esaslar, Vergi Usul Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre; Vergi cezaları 1. Cezaya karşı vergi mahkemesinde dava açılmamışsa dava açma süresinin bittiği tarihten;  2. Cezaya karşı dava açılmışsa, vergi mahkemesi kararı üzerine vergi dairesince düzenlenecek ihbarnamenin ilgiliye tebliğ tarihinden başlayarak bir ay içinde ödeniyor. 


Yanılma ve görüş değişikliği:

Madde 369 – (Değişik: 23/7/2010-6009/14 md.) 

Yetkili makamların mükellefin kendisine yazı ile yanlış izahat vermiş olmaları veya bir hükmün uygulanma tarzına ilişkin bir içtihadın değişmiş olması halinde vergi cezası kesilmez ve gecikme faizi hesaplanmaz. 


Bir hükmün uygulanma tarzı hususunda yetkili makamların genel tebliğ veya sirkülerde değişiklik yapmak suretiyle görüş ve kanaatini değiştirmesi halinde, oluşan yeni görüş ve kanaate ilişkin genel tebliğ veya sirküler yayımlandığı...