04 / 05 / 2024

vergi daireler kuruluş ve görev yönetmeliği tam metni

vergi daireler kuruluş ve görev yönetmeliği tam metni

Vergi daireleri kuruluş ve görev yönetmeliği 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Yönetmelik kapsamında ergi dairelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esas ve usuller düzenleniyor...

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan'da başladı! Tamamen değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi denetimi yapan inceleme elemanları, 2011 yılında Vergi Denetim Kurulu çatısı altında 'Vergi Müfettişi' unvanında birleştirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu - Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Gelir idaresi listedeki ilk 100'ün vergi borçlarını açıkladı!

Gelir İdaresi, 47 bin 32 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcunun bulunduğunu açıkladı. Listedeki ilk 100'ün borcu 44,3 milyar lira.

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Albayrak, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri yapılacağına değindi.

Beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimlerini açıkladı

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında, konutta KDV ve ÖTV indirimlerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

Konutta vergi indirimi için son 3 gün!

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, beyaz eşya, klima, konut ve mobilyada indirimli vergi uygulamasının 30 Eylül’de sona ereceğini hatırlattı.

İnşaat sektöründe sahte fatura kullanımı yaygın!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Dr. Nedim Türkmen, Vergi Denetim Kurulu açıkladığı 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu ele alarak, vergi inceleme nedenleri ve sonuçları ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte Türkmen'in o yazısı...

Beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimi 30 Eylül'de son!

Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de açıkladığı karara göre, beyaz eşya ve elektrikli ev aletleriyle mobilyalara yönelik vergi indirimlerinin süresi 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

vergi daireler kuruluş ve görev yönetmeliği tam metni Haberi

vergi daireler kuruluş ve görev yönetmeliği tam metni

Vergi daireleri kuruluş ve görev yönetmeliği!

Vergi daireleri kuruluş ve görev yönetmeliği 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Yönetmelik kapsamında ergi dairelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esas ve usuller düzenleniyor.


Vergi daireleri kuruluş ve görev yönetmeliği tam metni:

BİRİNCİ KISIM 


Genel Hükümler 

Vergi Dairelerinin Kuruluş Esasları



BİRİNCİ BÖLÜM 

Genel Hükümler

Amaç 

Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı vergi, resim, harç ve benzeri gelirlerin, tahakkuk ve tahsil işlemlerinin düzenli, süratli, etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için vergi dairelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir. 


Kapsam 

Madde 2- Bu yönetmelik Defterdarlığa bağlı başkanlık, müdürlük veya bağlı vergi dairesi şeklinde kurulan vergi dairelerinin kuruluş esaslarına, örgütlenmesine, birimlerin görevlerine, yönetim ve kadrosuna, görev, yetki ve sorumlulukların dağılımına ilişkin hükümleri kapsar. 


Hukuki Dayanak 

Madde 3- Bu Yönetmelik, Maliye Bakanlığının...