06 / 07 / 2024

Vergi Dairelerinin Kuruluş Yeri

Vergi Dairelerinin Kuruluş Yeri

İlçelerde, malmüdürünün yönetimi altında bağlı vergi dairesi kuruluyor. Maliye'nin gerekli gördüğü yerlerde birden fazla vergi dairesi kurulabiliyor. Peki vergi dairesi nedir? Vergi dairelerinin yetki alanı ne ile sınırlıdır?

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan'da başladı! Tamamen değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi denetimi yapan inceleme elemanları, 2011 yılında Vergi Denetim Kurulu çatısı altında 'Vergi Müfettişi' unvanında birleştirildi.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağın duyurulmasının ardından vergi borçlarını ödemek ve yapılandırma işlemini son güne bırakanlar vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu - Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Gelir idaresi listedeki ilk 100'ün vergi borçlarını açıkladı!

Gelir İdaresi, 47 bin 32 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcunun bulunduğunu açıkladı. Listedeki ilk 100'ün borcu 44,3 milyar lira.

Gayrimenkullere e-haciz yolda!

Gelir İdaresi Başkanlığı, kısa bir süre içinde, vergi dairelerinin gayrimenkulleri elektronik ortamda haczedebilir hale geleceğini açıkladı.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırmasının ikinci taksit ödemesi için son gün olduğu ve vergi dairelerinin saat 21.00'e kadar açık olduğunu açıkladı.

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Albayrak, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri yapılacağına değindi.

Beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimlerini açıkladı

Vergi Dairelerinin Kuruluş Yeri Haberi

Vergi Dairelerinin Kuruluş Yeri

Vergi dairesi nedir?

Vergi dairesi; vergi mükellefini tespit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden daireler olarak karşımıza çıkıyor. Vergi daireleri ile ilgili esaslar, Vergi Usul Kanunu ve Vergi Daireleri Kuruluş ve Görevleri Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Kanun gereğince; mükelleflerin, vergi uygulaması bakımından hangi vergi dairesine bağlı oldukları vergi kanunları ile belirlenir. Ancak, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, gerekli gördüğü hallerde, mükelleflerin işyeri ve ikametgah adresleri ile il ve ilçelerin idari sınırlarına bağlı kalmaksızın vergi daireleri ve bölge bilgi işlem merkezleri kurmaya, vergi dairelerine bağlı şubeler açmaya ve vergi dairelerinin yetki alanı ile vergi türleri, meslek ve iş grupları itibariyle mükelleflerin bağlı olacakları vergi dairesini belirlemeye yetkilidir.



Vergi dairelerinin kuruluş yerleri ve yetki alanları 24 Aralık 1994 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelikte...