03 / 05 / 2024

vergi haciz işlemleri

vergi haciz işlemleri

2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge Yayınlandı. Genelgede vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri de açıklanıyor...

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri!

Değer artış kazancı vergisi için 2. taksitler 31 Temmuz'a kadar ödeniyor. Peki, vergi nereye nasıl ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri..

2017 emlak vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. İlk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar ne kadar ve nasıl vergi ödeyeceklerini merak edebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi ödeme işlemleri..

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!

Çöp vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. İşyeri kullanıcılarının bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, vergi internetten ödenir mi? İşte çöp vergisi internetten ödeme işlemleri..

Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Peki, dükkanınız olduğunu ve öncelikle vergi sorgulama işlemi yapmak istediğinizi düşünelim. Peki, dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Emlak vergisi iade işlemleri!

Emlak vergisinde kimi zaman muafiyetten habersiz bir şekilde vergi ödemesi yapılabiliyor. Kimi zaman da mükelleflerden fazla emlak vergisi tahsil edilebiliyor. Bu durumda vergi iadesi için ne yapılır? İşte emlak vergisi iade işlemleri..

Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki haciz işlemleri kaç günde başlar? Haciz işlemleri nasıl yapılır?

Emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri!

Tapuda satış bedeli ne kadar yüksekse ödenecek vergi de o kadar yüksek oluyor. Bu nedenle kimi satışlarda satış bedeli düşük beyan ediliyor. Peki, bu durum nasıl düzeltilir? İşte emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri..

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri!

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi gayrimenkuller için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu iki vergi ne zaman ve nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri..

Ev emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte ev emlak vergisi sorgulama işlemleri...

Emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri!

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. İlk vergi ödemesi satışın yapıldığı seneyi takip eden yılda ödenmeye başlıyor. Peki, vergi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri..

Çevre temizlik vergisi sorgulama işlemleri!

Çevre temizlik vergisi, işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi mesken ve işyerleri için farklı şekilde ödeniyor. Peki, vergi nasıl sorgulanır? İşte çevre temizlik vergisi sorgulama işlemleri

vergi haciz işlemleri Haberi

vergi haciz işlemleri

Vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri!

2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge Yayınlandı.


26.11.2014 tarih ve  2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge’de; 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 73 üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin açıklamalara yer verildi.


Genelgede vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri de şu şekilde açıklanıyor;


6552 sayılı Kanunun 73 üncü maddesine göre borçlarını ödemek için başvuruda bulunması üzerine borçları yapılandırılan mükelleflerin, bu borçları muaccel olmaktan çıkmakta ve peşin veya taksitler halinde ödenmesine imkan sağlanmaktadır.


Bu itibarla, madde hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan mükellefler hakkında madde hükümlerini ihlal etmedikleri müddetçe bu borçlara yönelik...