06 / 05 / 2024

Vergi Harcamaları Raporu

Vergi Harcamaları Raporu

Devlet, gelecek 3 yıllık dönemde toplam 343,1 milyar liralık vergiden, istisna, muafiyet ve indirim yoluyla vazgeçecek.

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Okul inşası yapana vergi matrahında indirim!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Recep Bıyık, bugünkü yazısında eğitim harcamalarının vergi matrahından indirimini anlattı. İşte o haber...

Vergi artışları enflasyonu etkileyecek!

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, yılın ikinci Enflasyon Raporu'nun açıklandığı toplantıda konuştu. Çetinkaya, 2016'daki vergi artışlarının yıllık enflasyon üzerindeki etkisinin kademeli olarak ortadan kalkmasının enflasyondaki düşüşe destek vereceğini belirtti.

16 milyar lira vergi cezası kesildi!

Maliye Bakanlığı'nın 2016 yılı faaliyet raporu açıklandı. Rapora göre, 2015 yılında 58,6 bin mükellefin 9,8 milyar liralık vergi kaçırdığı açıklandı.

Vergi indirimleri mobilya ve beyaz eşya fiyatlarına yansıdı!

TCMB Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayınlandı. Rapora göre, vergi indirimleri mobilya fiyatlarına kısmen, beyaz eşya fiyatlarına ise sınırlı oranda yansıdığı görüldü.

İnşaat harcamalarında vergi iadesi imkanı geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yasal düzenleme taslağında yatırımcılara dönük yapmış oldukları önemli düzenlemelerden bir tanesinin teşvik belgesi kapsamındaki yapılacak inşaat harcamalarında vergi iadesi imkânı olduğunu belirtti..

Dünyada inşaat harcamaları 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüyerek 9.7 trilyon dolara ulaştı. Türk Yapı Sektörü Raporu'nun 2015 sonuçları açıklandı.

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu açıklandı!

YEM tarafından hazırlanan "Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu"na göre dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüdü ve 9,72 trilyon dolara ulaştı.

Kullanılmayan 100 bin ikinci konutun vergi kaçağı 2 milyar lira!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'in " Türkiye'de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık " açıklamasının ardından TÜRSAB 'ın konuyla ilgili raporu çıktı.

Vergi ödeme kolaylığında 15 basamak yükseldik!

2015 Vergi Ödemeleri Raporu 'na göre, 2014 yılında dünya genelinde orta ölçekli şirketler için vergi ödemeleri bir önceki yıla göre daha kolay hale geldi.

Özel sektör inşaat harcamaları yüzde 1 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Aralık Ayı Sektör Ekonomi Raporu" açıklandı. Buna göre, özel sektör inşaat harcamaları 2014 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 3,8, inşaat sektörü ise yüzde 1 büyüdü...

Büyük yatırımlara vergi sürprizi!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde 'Büyük yatırımlara vergi sürprizi' başlıklı yazısını kaleme aldı. Kiracı şirket, inşaat harcamalarını, "özel maliyet bedeli" olarak aktifine alamayacak...

Kuran kursu yaptıranlara vergi indirimi geliyor!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Yahya Arıkan, din eğitimi verilen tesisler için yapılan harcamaların da vergi durumunu kaleme aldı. İşte o yazı!

Vergi Harcamaları Raporu Haberi

Vergi Harcamaları Raporu

AA muhabirinin Maliye Bakanlığının Vergi Harcamaları Raporu'ndan derlediği bilgiye göre, çeşitli kanunlarda yer alan vergi indirimi, istisna ve muafiyetler nedeniyle bu yıl 90 milyar 660 milyon liralık vergi tahsil edilmeyecek.


Gelecek yıl bu yolla vazgeçilen vergi faturası ise 102 milyar 216 milyon liraya çıkacak. Bunun 37,7 milyar lirası Gelir Vergisi, 15,1 milyar lirası Kurumlar Vergisi, 23,5 milyar lirası Katma Değer Vergisi (KDV) 14,7 milyar lirası Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kanunlarındaki istisna ve muafiyetler sonucu alınmayacak. Söz konusu harcamalar motorlu taşıtlar vergisinde 658 milyon lira, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisinde 10,5 milyar lira, Özel İletişim Vergisi'nde 38 milyon lira olacak.


Öte yandan devlet 2018 yılında 114 milyar 264 milyon liralık, 2019 yılında da 126 milyar 584 milyon liralık vergiden vazgeçecek. Bu şekilde...