29 / 04 / 2024

Vergi ihbarı para ödülü

Vergi ihbarı para ödülü

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, 2017'de vergi kaçıranları ihbar edenlere toplam 12.8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı..

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

2024’te vergi yükü tabana daha fazla yayılacak! Vergiler yüzde 73,5 artacak!

2024-2026 OVP’de sıkı para politikası ile tüketimin baskılanması hedeflenirken, 2024 bütçesinde tüketimden alınacak dolaylı vergilerin payı artacak. 2023’ün tamamında 4 trilyon 270 milyar vergi hedeflenirken, 2024 hedefi 7 trilyon 407,7 milyar lira olarak belirlendi.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Emlak vergisi ödeyenler hemen bu habere bakın! 10 bin TL'den fazla para geri ödenecek 

Son duyurulan ilana göre, 5 sene süresince sürekli olarak emlak vergisini ödeyen kişilere 10 bin TL bedelinde bir para iadesi yapılacağı söylendi. Bu para iadesi, belirli nedenlerle vergi muafiyeti hakkı sağlanan fakat bu haklarından haberdar olmayan vatandaşlara yönelik olarak ödenir.

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...

Avrupa Parlamentosu kripto para birimleri ve Bitcoin (BTC) için yıldırım hareketi başlattı. AP, sanal para birimi vergi kararını onayladı.

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Kripto paralara vergi geliyor mu? Milyonlarca yatırımcıya flaş haber!

Güney Kore'de yatırımcıların korunması amacıyla kripto paralara vergi getirilmesi gündeme gelmişti. Peki Güney Kore'de kripto paralara vergi gelecek mi? Güney Kore'deki kripto para vergilendirmesinde son durum ne? 

Bitcoin o ülkenin resmen para birimi oldu! Vergi için de kullanılacak

Kripto para birimi Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde resmi para birimi oldu. Orta Afrika Cumhuriyeti, dünya üzerinde El Salvador'dan sonra bitcoini resmi para birimi olarak kabul eden ikinci ülke oldu.

Konutta prim uyanıklığına yüksek para cezası! Adınıza 50 bin lira ceza yazılıyor

Satın aldığı konutu daha düşük vergi ödemek için değerinin çok altındaa gösteren konut ahiplerine yüksek para cezaları geliyor.

Konut alıp-satarken dikkat! Bunu yapana para cezası veriliyor

Konut satın aldığı tarihin üstünden 5 sene geçmeden satan 110 bin kişi, değer artış kazancı beyannamesinde bulunmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine ziyarette bulundu. Düşük vergi ödemek için yanlış beyanda bulunan vatandaşlara para cezası kesiliyor.

Hindistan kripto para gelirlerine vergi getirdi!

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili olarak yaptığı açıklamada" Yapılan transferlerin büyüklüğü özel bir vergi rejimi uygulanması gerekliliğini doğurdu." şeklinde konuştu.

Vergi ihbarı para ödülü Haberi

Vergi ihbarı para ödülü

Maliye Bakanlığı’nın vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele kapsamında vatandaşlardan aldığı destek her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz sene vergi kaçıranları ihbar eden 454 kişiye toplam 12.8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, 2017'de vergi kaçıranları ihbar edenlerin sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 90 artış gösterdi. Vergi kaçıranları ihbar eden kişi sayısı 454 oldu.

2016’da ise vergi kaçıranları ihbar eden kişi sayısı 240 kişiydi. İhbarı doğru çıkan kişilere kesinleşen verginin yüzde 10’u oranında ödeme yapıldı. 

TUTAR HER YIL ARTTI

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Maliye, 2016’da 3 milyon 142 bin 130 liralık ikramiye öderken, 2015 yılında 338 muhbir, 6 milyon 45 bin 626 lira, 2014’te 296 muhbir 6 milyon 202 bin 554 lira, 2013’te 462 muhbir 7...